ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά αποζημίωση των θυμάτων

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Hassan Ammar, File

Μουντιάλ 2022:  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του, ζητά από τη FIFA να αποζημιώσει τις οικογένειες των εργατών που πέθαναν κατά τη διάρκεια των έργων στο Κατάρ.

Οι Ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη λύπη τους για τους χιλιάδες εργάτες – μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η διαδικασία ανάθεσης της διοργάνωσης δεν ήταν διαφανής και στερούνταν υπεύθυνης εκτίμησης κινδύνου. Όπως υπογραμμίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η διαφθορά εντός FIFA είναι «ανεξέλεγκτη, συστημική και βαθιά ριζωμένη», κάτι που έχει βλάψει σοβαρά την εικόνα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε τη λύπη του ότι πολλές από τις οικογένειες των θυμάτων έχουν αποκλειστεί από το «Ταμείο Υποστήριξης και Ασφαλίσεων των Εργαζομένων», το έχει επιστρέψει 320.000.000 δολάρια σε θύματα.

Γι’ αυτό τον λόγο ζητά την επέκταση του προγράμματος, ώστε να καλυφθούν όλοι οι θάνατοι των εργαζομένων, αλλά και άλλων παραβιάσεων των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επίσης, οι Ευρωβουλευτές ζητούν από τη FIFA να συμβάλει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης για τις οικογένειες των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.