ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Ο Γιάννης Διακογιάννης μας… ψήλωσε όλους»

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος - Γιάννης Διακογιάννης
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον αείμνηστο, Γιάννη Διακογιάννη
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τον αείμνηστο, Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος «ψήλωσε» όλη την αθλητική δημοσιογραφία.

Ο άνθρωπος που είναι συνυφασμένος με την αθλητική δημοσιογραφία, ο άνθρωπος που ήταν η αθλητική δημοσιογραφία, δεν είναι πλέον ανάμεσα μας.

Ο Γιάννης Διακογιάννης, ο οποίος σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Ένας άνθρωπος που τον έζησε και τον ήξερε όσο λίγοι, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον κορυφαίο του χώρου.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, αναφέρθηκε στην επίδραση που είχε, λέγοντας ότι: «Ο Γιάννης Διακογιάννης μας έχει ψηλώσει όλους μας στον χώρο, πλέον όλοι μας θα είμαστε 20 πόντους πιο χαμηλά στο αθλητικό μπόι. Ιδιαίτερα τις εποχές που οι αθλητικοί δεν είχαν την εκτίμηση που έπρεπε, ο Διακογιάννης και λίγοι ακόμα άλλαξαν τα πράγματα» και συμπλήρωσε: «Χωρίς αμφιβολία ήταν ο πιο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος, ήταν ένα «όπλο» για τους αθλητικούς, δεν ήταν απλά ένας δημοσιογράφος, ήταν ποιοτικός κι έκανε μεταδόσεις που δεν ήταν απλά… μεταδόσεις. Είχαν «χρώμα», πολιτισμό και ιστορία».

«Μέναμε άναυδοι με τις μεταδόσεις του»

Εκεί που οι περισσότεροι βλέπαμε έναν αθλητή κάποιας χώρας, ο Γιάννης Διακογιάννης μετέφερε πράγματα που ελάχιστοι γνώριζαν, σε μια εποχή που η πληροφορία ήταν κάτι δυσεύρετο. «Θυμάμαι μεταδόσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πράγματα που έλεγε, με τα οποία μέναμε άναυδοι. Μετέδιδε πολιτικά, πολιτιστικά κι ιστορικά γεγονότα χωρών, εκεί που εμείς βλέπαμε απλά έναν εκπρόσωπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρακόπουλος και συνέχισε: «Το έκανε σε μια εποχή που ήταν δύσκολο να έχει κάποια τόσα στοιχεία. Ήταν πολύ διαβασμένος! Έφερε το διάβασμα και τη μελέτη στον χώρο μας. Είναι δύσκολο να καταλάβει ένας νέος ότι μέχρι το ’90 η πρόσβαση στην ενημέρωση ήταν δύσκολη κι η δουλειά γινόταν με το προσωπικό αρχείο που είχε ο καθένας».

«Διαβασμένος άνθρωπος με κουλτούρα»

Ο κορυφαίος δημοσιογράφος του είδους του είχε ένα φοβερό αρχείο αλλά κι έφεση στη λεπτομέρεια, ωστόσο όπως συμβαίνει με κάθε κορυφαίο δεν «φοβόταν» να μοιραστεί με τους συναδέλφους του. «Ο Γιάννης Διακογιάννης είχε το μεγαλύτερο «χειροποίητο» αρχείο. Έπαιρνε αποκόμματα από ξένα περιοδικά και μελετούσε τις φωτογραφίες των αθλητών. Είχε πολλά ξένα περιοδικά, γνωριμίες και «εικόνες» από τη Γαλλία. Ήταν ένας άνθρωπος με κουλτούρα και διαβασμένος. Τον έβλεπες κι έλεγες ότι δεν είναι τυχαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε και ραδιοφωνική εκπομπή με γαλλικά τραγούδια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, για να υπογραμμίσει: «Δεν είχε πρόβλημα να μιλήσει για τα μυστικά της δουλειάς του, οι μεταδόσεις είχαν μυστικά και τα μοιραζόταν».

«Όλοι με ρωτούσαν για τον Διακογιάννη»

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μοιράστηκε και μια ιστορία που δείχνει το πόσο θαυμασμό κι αγάπη είχε ο κόσμος για τον Γιάννη Διακογιάννη. «Την εποχή που τον είχα γνωρίσει στην Αθλητική Ηχώ κι είχα επιστρέψει στο χωριό μου, Βυζίκι Αρκαδίας, έπεσαν πάνω κι όλοι με ρωτούσαν για τον Διακογιάννη. Δεν με ρωτούσαν για τίποτα άλλο, ήταν κάτι φοβερό, τα έχασα!», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τον άνθρωπο που ήταν εκτός δουλειάς, τονίζοντας ότι: «Στην παρέα ήταν "άλλος" άνθρωπος, με το καλαμπούρι του, το κρασάκι του, μαθημένος από τα ταβερνάκια του Παγκρατίου. Για εμάς ήταν μεγάλος»

Τον τελευταίο καιρό ο Διακογιάννης έβλεπε το μοιραίο να έρχεται, δεν ήθελε συναντήσεις ή να βγαίνει στην τηλεόραση. Επίσης, το τελευταίο δίμηνο νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου τον είχε επισκεφθεί κι ο γιος του Μισέλ. Η κηδεία του θα γίνει Πέμπτη (15/12) ή Παρασκευή (16/12).

Σχετικές ειδήσεις:

Πώς μας ενώνει και πώς μας δονεί, του Διακογιάννη η φωνή...

Γιάννης Διακογιάννης: Το συγκινητικό βίντεο της ΕΡΤ για τον θάνατό του

Συγκινημένος ο Σωτηρακόπουλος: Δεν θα ξεπεραστεί ποτέ ο Διακογιάννης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης