ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ έκαναν το χρέος τους

Κύπελλο Ελλάδας
Intime News

Κύπελλο Ελλάδας: Στην επιστροφή στη δράση, μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ 2022, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έκαναν το χρέος τους και βρίσκονται με το… ένα πόδι στα προημιτελικά.

Οι τρεις «μεγάλοι» πέτυχαν άνετες νίκες στα πρώτα ματς της φάσης των «16», κάτι που είχε κάνει κι ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη (14/12).

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Βόλου κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά. Οι «πράσινοι», ουσιαστικά, συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει πριν από τη διακοπή.

Με τον Μαρσέλο να σημειώνει δύο γκολ για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-1 του Ατρόμητου. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο επίσημο ματς τους, μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, ήταν εντυπωσιακοί κι «αγκάλιασαν» την πρόκριση στα προημιτελικά.

Χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλά στάνταρ, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Κηφισιάς στη Ριζούπολη κι έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στους «8». Στην επιστροφή τους στη δράση, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να κάνουν τη δουλειά.

Η φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

  • Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (14:00 – CosmoteSport2HD)
  • Λεβαδειακός – Άρης (16:00 – CosmoteSport1HD)

* Στους «16» οι αγώνες είναι διπλοί. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τους δυο αγώνες, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.