ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζανλούκα Βιάλι: Συγκίνηση στο Τορίνο – «Αντίο αρχηγέ, σε αγαπάμε»

Τζανλούκα Βιάλι: Συγκίνηση στο Τορίνο – «Αντίο αρχηγέ, σε αγαπάμε»
Η μορφή του Τζανλούκα Βιάλι προβλήθηκε στα μάτριξ του γηπέδου της Γιουβέντους το Σάββατο.
Glomex

Ενός λεπτού σιγή πριν από τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ουντινέζε για το ιταλικό πρωτάθλημα, στη μνήμη του Τζανλούκα Βιάλι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών.

Ο Τζανλούκα Βιάλι άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (6/1), βυθίζοντας στη θλίψη το ιταλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 58χρονος προπονητής και άλλοτε σταρ των γηπέδων, έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο για πολλά χρόνια. Στη διάρκεια της καριέρας του στα γήπεδα αγωνίστηκε σε Κρεμονέζε, Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι.

Με τη Σαμπντόρια κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας, το 1991, ενώ με τη Γιουβέντους κατέκτησε πολλούς τίτλους με αποκορύφωμα το Champions League. Η «Μεγάλη Κυρία», και οι φίλαθλοί της, τίμησαν τον Τζανλούκα Βιάλι το Σάββατο (7/1) πριν από τον αγώνα με την Ουντινέζε για τη Serie A.

«Είμαστε σίγουροι ότι απόψε είσαι εδώ. Έχουμε έρθει εδώ για εσένα. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να σε αγαπάμε. Ήσουν ηγέτης εντός κι εκτός γηπέδου. Ήσουν καπιτάνο και φίλος. Κανένας δεν θα ξεχάσει το χάρισμά σου, το χιούμορ σου. Κανείς δεν θα ξεχάσει τα συναισθήματα που μας χάρισες με το μαγικό σου παιχνίδι. Θα μας λείψει το χαμόγελό σου. Είμαστε έτοιμοι να σε αγκαλιάσουμε, αντίο αρχηγέ. Σε αγαπάμε», είπε στο μήνυμα που διάβασε ο άλλοτε συμπαίκτης του, Τζανλούκα Πεσότο.

Η ατμόσφαιρα στο Juventus Stadium ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, με τους φιλάθλους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα και συνθήματα αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το ένα λεπτό της σιγής στη μνήμη του Βιάλι, αλλά και ενός ακόμα παλαίμαχου της «Γιούβε» που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε μεγάλη ηλικία.