ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπάτζιο για τον θάνατο του Βιάλι: «Να γίνει έρευνα για τις ουσίες που παίρναμε»

Τζιανλούκα Βιάλι
AP Photo/David Cliff

Ο παλαίμαχος διεθνής Ιταλός, Ντίνο Μπάτζιο μίλησε για τον θάνατο του Τζιανλούκα Βιάλι κι άφησε σοβαρές υπόνοιες για τις ουσίες που έπαιρναν οι ποδοσφαιριστές τη δεκαετία του ’90.

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θρήνησε σε διάστημα ενός μήνα την απώλεια του Σίνισα Μιχαϊλοβιτς και του Τζιανλούκα Βιάλι. Ο πρώτος πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τη λευχαιμία, ενώ ο δεύτερος «λύγισε» από τον καρκίνο.

Ο Ντίνο Μπάτζιο παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «TV7», κάνοντας δηλώσεις που θα συζητηθούν. Ο παλαίμαχος Ιταλός αμυντικός άφησε σοβαρές υπόνοιες για τις ουσίες που έπαιρναν οι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90.

«Θα πρέπει να γίνει έρευνα για τις ουσίες που πήραμε εκείνη την περίοδο. Το ντόπινγκ υπήρχε πάντα. Θα πρέπει να καταλάβουμε εάν συγκεκριμένα συμπληρώματα έκαναν κακό με το πέρασμα των χρόνων», τόνισε ο άλλοτε παίκτης των Ίντερ, Γιουβέντους και Λάτσιο.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι: «Φοβάμαι και εγώ, έχει συμβεί σε πάρα πολλούς παίκτες. Θα πρέπει να δούμε αν κάποιες ουσίες έκαναν καλό ή όχι και αν αυτές αποβλήθηκαν από τον οργανισμό ή έμειναν μέσα. Έχω θαυμάσιες αναμνήσεις από τον Τζανλούκα, ήταν άνθρωπος των αποδυτηρίων και είχε διάθεση να βοηθάει τους νέους. Ήμουν συμπαίκτης του όταν ήμουν 21 ετών και έλεγε πάντα μία καλή κουβέντα για τον καθένα από εμάς».