ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν θα γίνονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων χωρίς απινιδωτή - Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ποδοσφαιρο
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

ΕΠΟ: Μετά τον θάνατο του 46χρονου ποδοσφαιριστή στο Ναύπλιο, η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι δεν θα διεξάγονται αγώνες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε γήπεδα που δεν υπάρχει απινιδωτής.

Το ποδόσφαιρο της Αργολίδας θρηνεί τον χαμό του 46χρονου, Σάκη Σαράντη, ο οποίος υπέστη ανακοπή, κατά τη διάρκεια του αγώνα Προίτος – Εθνικός Τολού.

Μια ημέρα αργότερα, η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι δεν θα διεξάγονται αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε γήπεδα που δεν υπάρχει απινιδωτής.

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου 15 ημέρες, η Ελληνική Ομοσπονδία είχε αποφασίσει την υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο. Την ευθύνη γι' αυτό έχουν οι Δήμοι.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».