ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεσούτ Οζίλ: Αποσύρεται άμεσα από το ποδόσφαιρο - «Είναι ξεκάθαρο πως ήρθε η ώρα να φύγω»

Μεσούτ Οζίλ: Αποσύρεται άμεσα από το ποδόσφαιρο - «Είναι ξεκάθαρο πως ήρθε η ώρα να φύγω»
Ο Μεσούτ Οζίλ
AP Photo

Μεσούτ Οζίλ: Την απόφασή του να αποχωρήσει άμεσα από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ο Γερμανός.

Ο 34χρονος Γερμανός διεθνής, ο οποίος έχει ρίζες από την Τουρκία, ανακοίνωσε την Τετάρτη (22/03) από το προσωπικό του προφίλ στα social media, πως λόγω συνεχόμενων τραυματισμών αποφάσισε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από τη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ο Μεσούτ Οζίλ από τον περασμένο Ιούλιο ήταν ελεύθερος, καθώς είχε αποχωρήσει από την Μπασακσεχίρ, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της πλούσιας καριέρας του.

Με την Εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε σε 92 παιχνίδια και σημείωσε 23 τέρματα, ενώ αποχώρησε έχοντας στο παλμαρέ του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Κύπελλο Γερμανίας, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα σούπερ καπ Ισπανίας, 3 FA Cup και 1 FA Community Shield.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του αναφέρεται:

«Γεια σε όλους,

Μετά από ώριμη σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για σχεδόν 17 χρόνια τώρα και νιώθω απίστευτα ευγνώμων για την ευκαιρία.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, έχοντας υποστεί και κάποιους τραυματισμούς, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ήρθε η ώρα να φύγω από τη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου.

Ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι γεμάτο με αξέχαστες στιγμές και συναισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου - Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπασακσεχίρ - και τους προπονητές που με στήριξαν, καθώς και τους συμπαίκτες μου που έγιναν φίλοι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη της οικογένειάς μου και τους στενούς φίλους μου. Ήταν μέρος του ταξιδιού μου από την πρώτη μέρα και μου έδωσαν τόση αγάπη και υποστήριξη, στις καλές και τις κακές στιγμές.

Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς μου που μου έδειξαν τόση αγάπη ανεξάρτητα από τις συνθήκες και ανεξάρτητα από τον σύλλογο που εκπροσωπούσα.

Τώρα ανυπομονώ για όλα όσα έχω μπροστά μου με την όμορφη σύζυγό μου, την Αμίν, και τις δύο όμορφες κόρες μου, την Έντα και την Έλα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα με ακούτε κατά καιρούς στους λογαριασμούς μου στα social media.

Τα λέμε σύντομα, Μεσούτ!».

Σχετικές ειδήσεις