ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Ξεκάθαρος ο Καραμπέ - «Δεν υπάρχουν φαβορί»

Τελικός Champions League: Ξεκάθαρος ο Καραμπέ - «Δεν υπάρχουν φαβορί»
Eurokinissi

Τελικός Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι το φαβορί απέναντι στην Ίντερ, όπως τόνισε ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του Ολυμπιακού, μίλησε στο «Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο» αναφορικά με τον μεγάλο τελικό Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου (10/06) στην Κωνσταντινούπολη.

«Φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι; Ξέρω τι λέγεται και τι γράφεται, όμως όχι, εγώ δεν μπορώ να πω ότι η Σίτι είναι φαβορί. Όχι επειδή της λείπουν οι προϋποθέσεις, κάθε άλλο, όμως εδώ μιλάμε για έναν τελικό Champions League. Γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του αγώνα. Μιλάμε για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο τελικός είναι πάντα τελικός, ένα διαφορετικό παιχνίδι, ένας αγώνας που παίζουν ρόλο πολλά πράγματα», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Μην ξεχνάμε ότι η Μάντσεστερ Σίτι αντίθετα με την Ίντερ, δεν έχει κατακτήσει ακόμα αυτό το τρόπαιο. Ξέρω αυτό μπορεί να δημιουργεί μεγαλύτερη …πείνα, όμως και πιο μεγάλη πίεση. Και εξάλλου μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι σε αυτούς τους αγώνες, όπως είπα, παίζουν ρόλο μία σειρά από πράγματα. Όπως λένε οι φίλαθλοι η φανέλα, η ιστορία. Είναι αγώνας που χρειάζεται πάθος, ενθουσιασμό, στρατηγική».

Ακόμα, ο Κριστιάν Καρεμπέ, σχολίασε: «Η Ίντερ είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει τεχνική, ιστορία, και σίγουρα…πείνα. Και πρόσφατα κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, δείχνει σε φόρμα και στα ημιτελικά άφησε έξω τη Μίλαν. Καταλαβαίνω ότι της Σίτι είναι μεγαλύτερη η ..πείνα επειδή ακόμα δεν έχει νιώσει το συναίσθημα της κατάκτησης του κορυφαίου τροπαίου, αλλά στο ποδόσφαιρο θέλεις πάντα να κερδίζεις. Και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι είναι απρόβλεπτο. Οι εκπλήξεις είναι πάντα στη…γωνία. Κάθε τελικός είναι δίκαιος. Για να φτάσει μία ομάδα εκεί σίγουρα πρέπει να έχει τα πράγματα σωστά».

Τέλος, ο Γάλλος στρατηγικός σύμβουλος και πρέσβης του Ολυμπιακού ανέφερε για τον τελικό Champions League: «Σίγουρα η Μάντσεστερ Σίτι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κερδίσει. Έχει εξαιρετική ομάδα, σπουδαίο προπονητή, παίκτες κορυφής και η διαδρομή της αυτή τη σεζόν είναι πραγματικά μοναδική. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, πήρε το Κύπελλο, απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League και νωρίτερα (σ.σ: προημιτελικά) τη Μπάγερν. Έχει δυναμική και ξέρει επίσης ότι δεν πρέπει να επαναλάβει τα όποια λάθη έκανε στον τελικό του 2021 στο Πόρτο απέναντι στην Τσέλσι (σ.σ: ήττα 1-0)».

Σχετικές ειδήσεις