ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Προσπάθεια εξαγοράς από τον σεΐχη του Κατάρ που ήθελε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λίβερπουλ: Προσπάθεια εξαγοράς από τον σεΐχη του Κατάρ που ήθελε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

O Σεϊχης του Κατάρ, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, αφού δεν μπόρεσε να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη Λίβερπουλ

Η Fenway Sports Group (FSG) μπορεί να είναι ανοικτή στην είσοδο νέων μετόχων στη Λίβερπουλ, αλλά ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του φημισμένου συλλόγου της Premier League.

Η FSG -με έδρα την Αμερική-, η οποία κατέχει επίσης την ομάδα του Major League Baseball, Ρεντ Σοξ Βοστώνης, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Λίβερπουλ από τους πρώην ιδιοκτήτες Τομ Χικς και Τζορτζ Ζιλέτ για 300 εκατ. λίρες το 2010.

Σύμφωνα πάντως με αγγλικά ΜΜΕ επιχειρηματικός όμιλος από το Κατάρ θέλει ν' αγοράσει τις μετοχές των «κόκκινων», ενώ στη «μάχη» έχουν μπει και κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία. Ο επικεφαλής της FSG, Τζον Χένρι, αποφάσισε να παραμείνει ως αφεντικό στο «Ανφιλντ», όπως σχετικά αναφέρου αγγλικά ΜΜΕ, καθώς συζητά μόνο για επενδυτική βοήθεια και όχι για την πώληση του συλλόγου, αλλά τα δεδομένα ίσως αλλάξουν.

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Σεϊχης του Κατάρ, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, αφού δεν μπόρεσε να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη Λίβερπουλ, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει την πρώτη επαφή στη Βοστώνη με την Fenway Sports Group, που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των «κόκκινων».

Οι εκπρόσωποι του Σεΐχη είχαν πολύωρη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ αναλύοντας το πλάνο τους, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που θα αφορούν ενδεχόμενη συμφωνία για την αγορά των μετοχών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Οι άνθρωποι από το Κατάρ θέλουν ν' αποκτήσουν μια ομάδα της Premier League και το ενθαρρυντικό για τους ίδιους είναι ότι η Fenway Sports Group, αποδέχτηκε να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού για την αγορά των Reds.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ