ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απεργία: Πώς θα πάνε οι φίλαθλοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης»

Απεργία: Πώς θα πάνε οι φίλαθλοι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε ΟΑΚΑ και «Γ. Καραϊσκάκης»

Απεργία: «Έμφραγμα» στην Αθήνα και τον Πειραιά έχει προκαλέσει η πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση, όπου μετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στην μετακίνηση των φιλάθλων για τις αναμετρήσεις Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ και Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ που θα λάβουν χώρα το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης (21/09).

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Europa League. Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με εντός έδρας παιχνίδια, καθώς οι «πράσινοι» υποδέχονται στις 19:45 τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ και οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στις 22:00 κόντρα στη Φράιμπουργκ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, η πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης (21/09) θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για τους φιλάθλους των δύο ομάδων που έχουν κλείσει θέση στις εξέδρες των δύο γηπέδων σε Αθήνα και Πειραιά, καθώς στην απεργία μετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού, όπου υπάρχουν στάσεις έξω από το ΟΑΚΑ και το «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν θα λειτουργήσει καθόλου. Αυτό σημαίνει πως οι φίλαθλοι θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους μετακίνησης, ήτοι με ΙΧ αυτοκίνητα, δίκυκλα και ταξί και μερικά λεωφορεία, με το 040 να εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από Αθήνα ως Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το 550 από Κηφισιά έως Πειραιά.

Παράλληλα, εκτός λειτουργίας είναι οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ στο Τραμ θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας. Τα Τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00 και στον Προαστιακό θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 21:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τι ισχύει για τη λειτουργία των ΜΜΜ

Ηλεκτρικός (Γραμμή 1): Δεν θα λειτουργήσει καθόλου

Μετρό (Γραμμή 2 και 3): Δεν θα λειτουργήσει καθόλου

Τραμ: Στάση εργασίας από τις 13.30 ως τη λήξη της βάρδιας υπό την «σκέπη» της απεργιακής κινητοποίησης του ΕΚΑ

Λεωφορεία: Θεωρητικά λειτουργούν κανονικά - Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά, όμως, έδωσε το ελεύθερο της συμμετοχής στην απεργία σε όποιον εργαζόμενο το επιθυμεί. Έτσι, υπάρχουν μεν λεωφορεία στον δρόμο αλλά καταγράφονται τεράστιες καθυστερήσεις που φτάνουν κατά περίπτωση και τα 40 λεπτά, από τις 6:00 το πρωί.

Τρόλεϊ: Θα λειτουργήσουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Προαστιακός: Από τις 9 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας που θα προκαλέσει ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων τόσο στον Προαστιακό της Αθήνας όσο και σε αυτόν της Πάτρας.

Σχετικές ειδήσεις