ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024: Αποκαλύφθηκε η νέα high-tech μπάλα του μεγάλου τουρνουά (pics)

Euro 2024: Αποκαλύφθηκε η νέα high-tech μπάλα του μεγάλου τουρνουά (pics)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η UEFA και η Adidas παρουσίασαν την μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας για την τελική φάση του Euro 2024

Τα προκριματικά του Euro 2024 ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και μέσα στον Μάρτιο θα γίνουν γνωστές όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση, με τη διεξαγωγή των μπαράζ του Nations League.

Εκεί, όπου θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο και η Εθνική Ελλάδας.

Η μεγάλη διοργάνωση της Γερμανίας θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου και οι διοργανωτές προετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Την Τετάρτη (15/11), μάλιστα, η Adidas και η UEFA παρουσίασαν την επίσημη μπάλα του τουρνουά.

Ονομάζεται «Fussballliebe», δηλαδή «αγάπη για το ποδόσφαιρο» και θα έχει εγκατεστημένη την τεχνολογία Connected Ball. Δηλαδή διαθέτει αισθητήρα κίνησης και επιτρέπει τη συλλογή εξακριβωμένων δεδομένων σχετικά με την κίνηση της μεταφέροντάς τα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο VAR.

«Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αποτελεί την κορυφή των διοργανώσεων εθνικών ομάδων στην Ευρώπη και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε πτυχή, από τους χώρους διεξαγωγής μέχρι τον εξοπλισμό, τηρεί τα υψηλότερα πρότυπα. ποιότητας και απόδοσης. Είμαστε, όπως πάντα, βέβαιοι ότι η FUSSBALLLIEBE της adidas θα σημειώσει άλλο ένα βήμα στην κοινή μας αφοσίωση στην αριστεία», δήλωσε ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, τεχνικός διευθυντής της UEFA και επικεφαλής ποδοσφαίρου.

«Ο σχεδιασμός της FUSSBALLLIEBE αντιπροσωπεύει την κίνηση της μπάλας και την ενέργεια του παιχνιδιού μέσα από εμφανή σχήματα μαύρων φτερών που τονίζονται με πολύχρωμες άκρες, καμπύλες και κουκκίδες. Η χρήση έντονου κόκκινου, μπλε, πράσινου και πορτοκαλί γιορτάζει τόσο τη ζωντάνια που φέρνουν οι διαγωνιζόμενες εθνικές ομάδες στο τουρνουά όσο και την αγνή απλότητα του ποδοσφαίρου που προσελκύει τόση αγάπη από τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Οι εικονογραφήσεις καθενός από τα στάδια του τουρνουά εμφανίζονται στην μπάλα μαζί με το όνομα κάθε διοργανώτριας πόλης», αναφέρει η UEFA.

Εκτός από τη χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα και μελανιού με βάση το νερό, η FUSSBALLLIEBE είναι κατασκευασμένη από πιο βιώσιμα βιολογικά υλικά από οποιαδήποτε προηγούμενη επίσημη μπάλα αγώνα της adidas. Κάθε στρώμα της μπάλας έχει προσαρμοστεί ώστε να περιλαμβάνει υλικά όπως ίνες καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο, πολτό ξύλου και καουτσούκ.

«Όταν σχεδιάζαμε αυτήν την Επίσημη Μπάλα αγώνα, εμπνευστήκαμε από την ενέργεια και την ποικιλομορφία του τουρνουά και την αγάπη που έχει η Ευρώπη για το ποδόσφαιρο. Έχοντας αυτό κατά νου, ελπίζουμε η FUSSBALLLIEBE να φέρει χαρά όπου κι αν κυλήσει», τόνισε ο Σαμ Χάντι αντιπρόεδρος προϊόντων και σχεδιασμού της adidas Football.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της FUSSBALLLIEBE ξεκινούν πέντε ημέρες δραστηριότητας στο «Ολυμπιακό στάδιο», περιλαμβάνοντας ειδικές εμφανίσεις από θρύλους του Euro και αστέρες του παρόντος και ευκαιρίες για τους οπαδούς να δοκιμάσουν την μπάλα.

Κάθε μία από τις πόλεις υποδοχής θα λάβει 900 επιπλέον μπάλες για να τις δωρίσει τοπικά σε σχολεία, ποδοσφαιρικούς συλλόγους και άλλες πρωτοβουλίες.

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024 σε δέκα πόλεις στη Γερμανία: Βερολίνο, Κολωνία, Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γκελζενκίρχεν, Αμβούργο, Λειψία, Μόναχο και Στουτγάρδη.