ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, Άρης-Λαμία 3-1: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό

Super League, Άρης-Λαμία 3-1: Ένα ξέσπασμα ήταν αρκετό

Super League: Τρία γκολ σε πέντε λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για την άνετη νίκη του Άρη επί της Λαμίας σε βαθμολογικά αδιάφορο ματς (3-1 – Σουλεϊμάνοφ, Μάνου Γκαρθία και Μπράμπετς οι σκόρερ, ο Κοντονίκος το τέρμα των φιλοξενούμενων.

Το 2/2 στα playoffs της Superleague, έκανεο Άρης. Οι «κίτρινοι» που είχαν νικήσει στην Τούμπα στην πρεμιέρα, το επανέλαβαν αυτή τη φορά κόντρα στη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης» Το ματς δηλαδή των βαθμολογικά αδιάφορων ομάδων. Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου επιβλήθηκε 3-1, κάνοντας ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος.

Ενώ το πρώτο ημίχρονο δεν είχε ευκαιρίες ουσιαστικά, ο Άρης απ’ το 55’ μέχρι το 59’ πέτυχε και τα τρία γκολ του στην αναμέτρηση! «Σκοτώνοντας» την όποια όρεξη της Λαμίας για να κυνηγήσει κάτι θετικό στη Θεσσαλονίκη, παρά μόνο το γκολ της τιμής στο τέλος.

Έτσι οι «κίτρινοι» έφτασαν τους 48 βαθμούς και η Λαμία έμεινε στους 34. Κυρίως, όμως, ο Άρης έδειξε πως είναι σε σταθερά καλή κατάσταση ενόψει του τελικού κυπέλλου.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, ήρθε για τους γηπεδούχους στο 7ο λεπτό. Ο Μορόν με πανέμορφη ντρίπλα άφησε «άγαλμα» τους αντιπάλους του, αλλά στην τελική προσπάθεια ο Κοσέλεφ τον νίκησε. Η Λαμία απείλησε στο 14’ με τον Μαρτίνεθ να στέλνει την μπάλα άουτ μετά από σέντρα του Τσιλούλη.

Το παιχνίδι κύλησε με τον Άρη κυρίως να προσπαθεί να βρει χώρους και να απειλήσει, χωρίς όμως να δημιουργεί τη σημαντική φάση. Κάτι που έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 41’. Στην αντεπίθεση ο Μάλτσι βρέθηκε μόνος στην περιοχή του Άρη, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Άρη πιο αποφασιστικό. Για ένα δεκάλεπτο προσπαθούσε να απειλήσει και τελικά δικαιώθηκε στο 55’ ανοίγοντας το σκορ με τον Σουλεϊμάνοφ. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κοσέλεφ για το 1-0!

Πριν προλάβει η Λαμία να συνέλθει απ’ το γκολ που δέχτηκε, ο Άρης «χτύπησε» δεύτερη φορά. Στο 56’ ο Μάνου Γκαρθία με εκπληκτικό δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

Έχοντας πλέον διώξει το άγχος, η ομάδα του Μάντζιου δεν… κατέβασε ταχύτητα. Έτσι στο 59’ ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Μπράμπετς εντός περιοχής χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει τον Κοσέλεφ κάνοντας το 3-0. Μέσα σε πέντε λεπτά τρία γκολ!

Ο Τσιλούλης δεν απείλησε στην αντεπίθεση, ενώ το εξαιρετικό σουτ του Φετφατζίδη έφυγε άουτ. Ο Κοσέλεφ δεν ανησύχησε απ’ το σουτ του Σαβέριο με το ματς να οδηγείται στην τελική του ευθεία.

Στο 89’ ήρθε το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους, με τον Κοντονίκο να προλαβαίνει τον Κουέστα και να «γράφει» το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ανσαριφάρντ, Εμβοντό, Φαμπιάνο – Στάνκο, Μαρτίνεθ, Σιμόν.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ρόουζ), Εμβοντό (63’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (63’ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο), Μορόν.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (66’ Τόσιτς), Στάνκο (66’ Σαντάνα), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (66’ Τόσιο), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Σλίβκα (66’ Τζανδάρης).