ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μαραντόνα θυμάται το Μουντιάλ της Ιταλίας

Ο Μαραντόνα θυμάται το Μουντιάλ της Ιταλίας

Ημέρα μνήμης φαίνεται πως είναι η σημερινή για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αφού ο ίδιος πόσταρε μια φωτογραφία από τον προημιτελικό αγώνα της Αργεντινής με την Γιουγκοσλαβία, που είχε διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου του 1990 και είχε λήξει ισόπαλος με σκορ 0-0, στα πλαίσια του Μουντιάλ του 1990 που είχε διεξαχθεί στην Ιταλία.

Η παράταση δεν ανέδειξε νικητή κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ο Θεός του ποδοσφαίρου είχε αστοχήσει, ωστόσο η Αργεντινή τελικά προκρίθηκε με 3-2 χάρη στις επεμβάσεις του γκολκίπερ Γκοϊκοϊτσέα Κι στη συνέχεια έπεσε πάνω στη διοργανώτρια Ιταλία.

Ο Ντιέγκο στην σελίδα του στο facebook πόσταρε μια σχετική φωτογραφία, δείχνοντας πως δεν ξεχνάει τις μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη και που τον έχουν κάνει Παγκόσμιο σύμβολο του ποδοσφαίρου.

Και πώς να ξεχάσει άλλωστε το συγκεκριμένο Μουντιάλ, όταν μέσα στην Ιταλία το φίλαθλο κοινό είχε διχαστεί εξαιτίας του, με τους μισούς Ιταλούς να υποστηρίζουν την χώρα τους στον ημιτελικό με την Αργεντινή και τους άλλους μισούς να φωνάζουν υπέρ του μεγάλου ηγέτη της Νάπολι... Πραγματικά ανατριχιαστικές στιγμές!

Για την ιστορία, η Αργεντινή τελικά είχε κερδίσει και την Ιταλία στα ημιτελικά, πάλι στην διαδικασία των πέναλτι, όμως στον τελικό με την Δυτική Γερμανία, ένα πέναλτι – μαΐμού που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρέμε στο 85' χάρισε το τρόπαιο στους Δυτικογερμανούς.

Δείτε το βίντεο με τα πέναλτι και την φωτογραφία που ανέβασε ο Ντιέγκο στο προφίλ του!

diego