ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η «Βασίλισσα» επιστρέφει, οι Γερμανοί... ξανάρχονται!

Champions League: Η «Βασίλισσα» επιστρέφει, οι Γερμανοί... ξανάρχονται!
Πράξη... δεύτερη για τους «16» του Champions League

Συνεχίζεται η φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με super παιχνίδια.

Το Champions League και η φάση των 16 έκαναν πρεμιέρα χθες και σήμερα η Ευρώπη παίζει ξανά μπάλα. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, ταξιδεύει στο Άμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, ενώ στο Λονδίνο, Τότεναμ και Ντόρτμουντ διασταυρώνονται σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Η «Βασίλισσα» και ο «Αίαντας»

Ένα από τα κλασσικότερα ντέρμπι της Ευρώπης κάνει σέντρα στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα«, με τα... μωρά του Έρικ Τεν Χαγκ, να υποδέχονται την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, που δείχνει να συνέρχεται από τα απανωτά «χτυπήματα» στην αρχή της σεζόν.

Ο Άγιαξ επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στους «16» του Champions League ωστόσο η αποστολή του με «κόκκινο» βαθμό δυσκολίας. Στα... ευχάριστα για τους Ολλανδούς είναι η παρουσία του Φρένκι Ντε Γιονγκ (από το καλοκαίρι ανήκει στην Μπαρτσελόνα), που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι στην βασική ενδεκάδα.

Από την άλλη, ο Σαντιάγκο Σολάρι είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι και το τελευταίο λεπτό για να δει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Ραφαέλ Βαράν, που έχει πυρετό. Αν ο Γάλλος στόπερ δεν τα καταφέρει να αγωνιστεί, τότε ο Νάτσο θα πάρει την θέση του στην ενδεκάδα.

Πιθανές ενδεκάδες

Άγιαξ: Ονανά - Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταγλιαφίκο - Σένε, Φ. ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέικ - Ζίγεχ, Ντόλμπεργκ, Τάντιτς

Ρέαλ Μαδρίτης: Κουρτουά - Καρβαχάλ, Βαράν (ή Νάτσο), Ράμος, Μαρσέλο - Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς - Μπέιλ, Μπενζεμά, Βινίσιους

Τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 2 HD

Οι ασταμάτητοι Βεστφαλοί, οι λαβωμένοι «πετεινοί»

Πριν από 20 ημέρες, η Τότεναμ είχε εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να πάρει αυτή το εισιτήριο για τα προημιτελικά καθώς η Ντόρτμουν ήταν ένας σχετικά βατός αντίπαλος. Οι τραυματισμοί των Κέιν και Άλι, εκτός ότι προκάλεσαν «πονοκεφάλους» διαρκείας στον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, έχουν αφήσει... γυμνή την μεσοεπιθετική γραμμή της Τότεναμ.

Ο Έρικσεν θα παίξει για ακόμη μια φορά και για τους 2, ο Σον θα είναι η «αιχμή» του δόρατος και το «Γουέμπλεϊ» θα δώσει έξτρα ώθηση.

Στον αντίποδα, η Ντόρμουντ φαίνεται να πηγαίνει με σπασμένα.. φρένα, ακόμη και αν στραβοπάτησε με την Χοφενχάιμ. Και η Ντόρτμουντ αντιμετωπίζει προβλήματα, με τον Μάρκο Ρόις να είναι τραυματίας, όπως και οι Βάιγκλ, Πίστσεκ, Ακάντζι και Αλκάθερ.

Το πλάνο του Λουσιάν Φαβρ από την αρχή της σεζόν έχει την λέξη «επίθεση» σε πρώτο πλάνο, οπότε αναμένουμε να δούμε ένα παιχνίδι με πολλά γκολ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Τότεναμ: Γιορίς - Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν - Τρίπιερ, Ρόουζ, Σισοκό, Γουίνκς, Έρικσεν - Μόουρα, Σον

Ντόρτμουντ: Μπούρκι – Χακίμι, Ντιαλό, Τοπράκ, Σμέλτσερ – Βίτσελ, Ντιλέινι – Σάντσο, Φίλιπ, Γκερέιρο - Γκέτσε

Τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 1 HD

Σχετικές ειδήσεις