ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Μίλησε η εμπειρία για Ρεάλ - Εύκολα η Τότεναμ

Champions League: Μίλησε η εμπειρία για Ρεάλ - Εύκολα η Τότεναμ

Η Ρεάλ πέρασε δύσκολες στιγμές στο Άμστερνταμ, αλλά έφυγε νικήτρια με 2-1 απέναντι στον Άγιαξ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τη φάση των «16» στο Champions League και πήρε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση, ενόψει της ρεβάνς στις 5 Μαρτίου- Πάρτι για την Τότεναμ με 3-0 κόντρα στην Ντόρτμουντ

Με πίεση ψηλά, οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν πολύ τη «βασίλισσα» στο πρώτο ημίχρονο και την έφεραν σε δύσκολη θέση αρκετές φορές. Οι παίκτες του «Αίαντα» βρίσκονταν διαρκώς στην επίθεση και στο 26΄ είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τάντιτς πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κουρτουά. Στο 36΄ ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Ζίγεκ, ενώ στο 37΄ ο Σκόμινα ακύρωσε γκολ των γηπεδούχων χρησιμοποιώντας το VAR σε μια δύσκολη φάση. Σε κεφαλιά του Ντε Λιχτ ο Κουρτουά έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Αργεντινός αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά, αλλά μετά τη χρήση του βίντεο ο Σκόμινα αποφάνθηκε ότι ο Τάντιτς βρισκόταν σε αντικανονική θέση (οριακά) και... κατέστειλε τους πανηγυρισμούς στην Αρένα «Γιόχαν Κρόιφ».

Αφού πέρασε... αλώβητη από την «τρικυμία», η Ρεάλ έβγαλε την εμπειρία και την ποιότητά της ανοίγοντας στο σκορ στο 60ό λεπτό, όταν ο Βινίσιους έκανε το μπάσιμο από αριστερά, τράβηξε πάνω του τους αμυντικούς και πάσαρε στον Μπενζεμά, που νίκησε εύκολα τον Ονάνα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 75΄ ο Νέρες γύρισε την μπάλα από αριστερά στο πέναλτι, με τον Ζίγιεκ να ισοφαρίζει. Ο Άγιαξ δεν κατόρθωσε πάντως να αποφύγει την ήττα, καθώς σε νέα αντεπίθεση ο Καρβαχάλ γύρισε στον Ασένσιο που έγραψε το τελικό 1-2.

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπεεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (73΄ Ντόλμπεργκ), Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Ταλιαφίκο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (81΄ Ντίας), Μπέιλ (61΄ Λούκας), Μπενζεμά (73΄ Ασένσιο).

«Πάρτι» της Τότεναμ και μισή πρόκριση

H Τότεναμ έκανε άλμα πρόκρισης στους «8» του Champions League με το 3-0 επί της Ντόρτμουντ. Οι Άγγλοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο ματς και στο 47ο λεπτό του ματς άνοιξαν το σκορ με γκολ του Σον.

Η ομάδα του Μάουρίσιο Ποκεντίνο μάλιστα έκανε το 2-0 στο 83΄όταν ο Βερτόνγκεν με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0. Το πάρτι των Άγγλων δεν σταμάτησε εκεί όταν στο 86’ ο Έρικσεν εκτέλεσε κόρνερ και με κοντινή κεφαλιά ο Γιορέντε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το σκορ η Τότεναμ απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Σάντσες, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό, Γουίνκς, Φερτόνχεν, Έρικσεν, Μόουρα (84΄Γιορέντε), Σον (89’ Λαμέλα).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Χακίμι, Τόπρακ, Ζαγκαντού (77΄ Σμέλτσερ), Ντιαλό, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (87΄Μπρούν Λάρσεν), Ντάχουντ, Σάντσο (88’ Γκερέιρο), Γκέτσε.