ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πάει Τόκιο μέσω... Σαμόα ο Ιακωβίδης

Θοδωρής Ιακωβίδης
Intime

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την παρουσία του στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού εξασφάλισε ο Θοδωρής Ιακωβίδης! Η συμμετοχή του Ελληνα πρωταθλητή οριστικοποιήθηκε σήμερα με επιστολή που απέστειλε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρσης Βαρών στην ΕΟΑΒ.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 96 κιλών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν πρώτος αναπληρωματικός στη λίστα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στην κατηγορία του κι ευνοήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης της Σαμόα.

Η τελευταία απαγόρευσε στους τρεις αθλητές της στην άρση βαρών να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (απ’ τη στιγμή που διαμένουν μόνιμα στη χώρα) λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Ο Ιακωβίδης συνεχίζει την ελληνική παράδοση στην Αρση Βαρών και πραγματοποίησε τον μεγάλο του στόχο, όπως είχε δηλώσει πολλές φορές. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας και τον ίδιο τον πρωταθλητή η συμμετοχή στο Τόκιο, καθώς ο νέος τρόπος πρόκρισης είναι ο δυσκολότερος όλων των εποχών, μιας και οι αθλητές συγκέντρωναν βαθμούς τα τελευταία χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από τον καθηγητή Τούντα: Μέσα Μεταφοράς μόνο για εμβολιασμένους