ΣΠΟΡ

Λευκορωσία: Η δικτατορία Λουκασένκο ξαναχτύπησε! Συνελήφθη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Σκι

Λευκορωσία: Η δικτατορία Λουκασένκο ξαναχτύπησε! Συνελήφθη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Σκι

Λευκορωσία: Η Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ελεύθερο σκι το 2019 κι επικριτής του Προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, συνελήφθη στο σπίτι της.

Την είδηση γνωστοποίησε το Λευκορωσικό Ίδρυμα Αθλητικής Αλληλεγγύης (BSSF), στο οποίο ανήκει η 25χρονη Ραμανούσκαγια.

Σύμφωνα με το γερμανικό Der Spiegel, ακόμη και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επιβεβαίωσε τη σύλληψη, κάνοντας αναφορά στην αστυνομία του Μινσκ.

Από εκπρόσωπο της οργάνωσης, η γερμανική εφημερίδα έμαθε ότι η σκιέρ επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στο Μινσκ τη Πέμπτη (11/11). Οι κατηγορίες σε βάρος της είναι άγνωστες.

Η Ραμανούσκαγια είναι ένα από τα ηγετικά πρόσωπα του κινήματος των Λευκορώσων αθλητών που έκαναν εκστρατεία για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές, για τις οποίες πιστεύουν ότι νοθεύτηκαν από τον Πρόεδρο Λουκασένκο.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019, η Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια έχει κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (2015, 2016). Επίσης, συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ και, σύμφωνα με το BSSF, σχεδίαζε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2022).

Το ίδρυμα της Λευκορωσίας έστειλε στη ΔΟΕ έναν κατάλογο με περισσότερες από 65 περιπτώσεις αθλητών, προπονητών και αξιωματούχων που έχουν πέσει θύματα συστηματικής καταστολής: από φυλάκιση, χρήση βίας και απώλεια εργασίας, έως αποκλεισμό από αθλητικές δραστηριότητες κι εθνικές ομάδες.

Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες της Λευκορωσίας και πρωταθλήτρια με τον Παναθηναϊκό, η Γελένα Λεουτσάνκα περιέγραψε στο Newsbomb.gr τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στη χώρα της και τη δική της τρομακτική περιπέτεια από τη φυλακή. Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα συγκλονιστικά είχε πει...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον οφθαλμίατρο - Του έστηνε καρτέρι για μέρες

Γλυκά Νερά: Πρόταση - κόλαφος από τον Εισαγγελέα για Αναγνωστόπουλο - «Αμετανόητος εγκληματίας»

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία: Αλλάζουν προγράμματα σπουδών και βιβλία