ΣΠΟΡ

Wimbledon: Τράβηξε όλα τα μάτια πάνω του – «Έσπασε» κάθε ρεκόρ τηλεθέασης!

Wimbledon
AP Images

Wimbledon: Τα βλέμματα του αθλητικού κόσμου τράβηξε το φετινό τουρνουά, στο οποίο θριάμβευσαν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Έλενα Ριμπάκινα.

Το Wimbledon 2022 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, μολονότι ήταν ουσιαστικά exhibition τουρνουά, μετά την τιμωρία της ATP.

Η τεράστια ιστορία του ως το αρχαιότερο τουρνουά τένις, σε συνδυασμό με τα ποσά ρεκόρ που μοίρασαν οι διοργανωτές, έκανε όλους τους αθλητές να δώσουν τα πάντα πάνω στο γρασίδι. Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε εντυπωσιακούς αγώνες, οι οποίοι τράβηξαν τα βλέμματα.

Σε τέτοιον βαθμό που το BBC ανακοίνωσε ότι καταγράφηκε νέο ρεκόρ τηλεθέασης σε όλα τα επίπεδα! Συγκεκριμένα, καταρρίφθηκαν οι προηγούμενες κορυφαίες επιδόσεις σε διαδίκτυο και τηλεόραση, που ήταν 30.500.000 προβολές στην εφαρμογή του βρετανικού Μέσου στα social media. Αναλυτικότερα, καταγράφηκαν περίπου 54.000.000 προβολές, με τις περισσότερες εξ αυτών (25.000.000) να εμφανίζονται στο τηλεοπτικό κανάλι του BBC.

Ο τελικός ανάμεσα στο Νόβακ Τζόκοβιτς και στο Νικ Κύργιο «άγγιξε» τις 7.500.000 προβολές, ενώ εκείνος των γυναικών, μεταξύ της Ελενα Ριμπάκινα και της Ονς Ζαμπέρ τις 3.100.000 ταυτόχρονες προβολές. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι οι Βρετανοί παρακολούθησαν περισσότερες ώρες φέτος από τότε που είχαν δει τον Άντι Μάρεϊ, το 2016, να κατακτά τον δεύτερο τίτλο του στο Λονδίνο.

Σχετικές ειδήσεις