ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με κρύο μπάνιο στον πάγο ξεπέρασε την ήττα στο Σινσινάτι

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με κρύο μπάνιο στον πάγο ξεπερνά την ήττα στο Σινσινάτι
O Στέφανος Τσιτσιπάς.
AP / Aaron Doster

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κάνει μπάνιο σε πάγο μετά τον χαμένο τελικό στο Σινσινάτι.

Για περίπου δέκα μέρες απουσίασε από το Twitter ο Στέφανος Τσιτσιπάς και αφορμή δεν ήταν άλλη από το Cincinnati Masters στο οποίο συμμετείχε κάνοντας μια πολύ καλή πορεία. Ο 24χρονος αθλητής μετά από μια μεγάλη νίκη απέναντι στον προσωπικό του... δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό, «άδειασε» και ηττήθηκε στον τελικό από τον Μπόρνα Τσόριτς.

Στην αρχή ο Τσιτσιπάς έχασε με 7-6 το πρώτο σετ παρότι βρέθηκε μπροστά με 4-1 παιχνίδια, ενώ στο δεύτερο σετ ήταν σα να μη μπήκε ποτέ καθώς το έχασε με σχεδόν κάτω τα χέρια και σκορ 6-2. Με αυτόν τον τρόπο απώλεσε την ευκαιρία να σηκώσει τον 10ο τίτλο της καριέρας του δείχνοντας πως έχει θέμα στους τελικούς.

Μετά το τέλος του αγώνα, επέστρεψε στο Twitter δείχνοντας χαλαρός παρά τη νίκη του. Συγκεκριμένα, ο νεαρός αθλητής ανάρτησε μια φωτογραφία στην οποία ήταν σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο έχοντας μάλιστα και ένα αυστηρό ύφος που δεν συνηθίζει. Την εικόνα συνόδεψε και μια λεζάντα - λογοπαίγνιο καθώς έγραψε «stay cool» εννοώντας τόσο την θερμοκρασία που βρισκόταν, όσο και την ψυχραιμία που χρειάζεται.

Πώς έχασε τον τελικό στο Σινσινάτι ο Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς στον 22ο τελικό της καριέρας του, μπορεί από αύριο να κερδίζει δύο θέσεις στην κατάταξη (επιστρέφει στο Νο5, από το Νο7), αλλά σίγουρα πρέπει να βει μια πολύ καλύτερη ισορροπία εν όψει του US Open που ξεκινά σε λίγες ημέρες, καθώς σήμερα μέχρι το 4-1 ήταν ανίκητος κι από κει και μετά φάνηκε να έχει εγκαταλείψει το ματς.

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν ιδανική για τον Στέφανο ο οποίος στα τρία πρώτα γκέιμ κράτησε άνετα το σερβίς του και έκανε μπρέικ δίνοντας μόλις δύο πόντους στον Τσόριτς.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε άνετα στο 4-1 κι εκεί ξαφνικά άλλαξαν όλα. Ο τρομερά επιθετικός και αποτελεσματικός Τσιτσιπάς, έδωσε τη θέση σ' έναν άλλον παίκτη, πολύ παθητικό, πολύ βιαστικό στο να τελειώνει τους πόντους, με πάρα πολλά λάθη στο παιχνίδι του τα οποία ο Τσόριτς δεν άφησε ανεκμετάλλευτα ο Τσόριτς.

Ο Κροάτης μείωσε σε 4-2 με λαβ σέρβις γκέιμ κι έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ (6 σερί πόντοι) κάνοντας το μπρέικ για το 4-3.

Ουσιαστικά ο Στέφανος έχασε το πρώτο σετ στο επόμενο γκέιμ, όπου έχασε τρία μπρέικ πόιντ για να ισοφαρίσει ο Κροάτης σε 4-4 και τελικά το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ όπου ο Έλληνας πρωταθλητής κατέρρευσε χάνοντας με 0-7!

Ξεκίνησε με διπλό λάθος στο σερβίς και στο 0-3 έχασε άλλους δύο πόντους στο σερβίς του χωρίς καν να κυνηγήσει τις φάσεις και το τελικό 0-7.

Το τριπλό μπρέικ πόιντ στο οποίο έφτασε στο πρώτο παιχνίδι του 2ου σετ δημιούργησε την αίσθηση ότι επέστρεψε δυναμικά, αλλά ο Τσόριτς πήρε τους πέντε επόμενους πόντους κι αφού ο Τσιτσιπάς κράτησε δύσκολα το σερβίς του στα δύο επόμενα γκέιμ, το μπρέικ δεν άργησε να έρθει.

Ο Τσόριτς προηγήθηκε με 2-4 και στο επόμενο παιχνίδι έφτασε στο 40-0 με τον Στέφανο να αφήνει τις φάσεις στους δύο τελευταίους πόντους, αλλά ξαφνικά να θυμάται τον καλό του εαυτό και να ισοφαρίζει...

Δεν έφτασε όμως σε μπρέικ πόιντ και μετά από 10 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα ο Τσόριτς πήρε το παιχνίδι και έφτασε στο 2-5, τελειώνοντας τον αγώνα στο επόμενο γκέιμ και πανηγυρίζοντας έξαλλα τη νίκη του που τον φέρνει από το Νο152 στο Νο29 της παγκόσμιας κατάταξης.