ΣΠΟΡ

Γουντς: Κατηγορείται από πρώην για σεξουαλική παρενόχληση - Την απείλησε πως θα χάσει τη δουλειά της

Γουντς: Κατηγορείται από πρώην για σεξουαλική παρενόχληση - Την απείλησε πως θα χάσει τη δουλειά της
AP Photo/Charlie Riedel

Τάιγκερ Γουντς: Αντιμέτωπος με σοβαρές καταγγελίες βρίσκεται ο σούπερ σταρ του γκολφ, καθώς η Έρικα Χέρμαν, πρώην σύντροφός του τον μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση.

Στη δίνη ενός ακόμα σκανδάλου βρίσκεται ο Τάιγκερ Γουντς. Ο Αμερικάνος γκόλφερ κατηγορείται από την Έρικα Χέρμαν, με την οποία είχε σχέση πριν από μερικά χρόνια, για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σε κρατικό δικαστήριο την Παρασκευή (05/05) ο δικηγόρος της ενάγουσας, Μπέντζαμιν Χόντας.

Η Έρικα Χέρμαν μήνυσε για 30.000.000 δολάρια τον Τάιγκερ Γουντς, ισχυριζόμενη πως την ανάγκασε να υπογράψει NDA, συμφωνία μη αποκάλυψης αναφορικά με τη σεξουαλική τους σχέση, με την απειλή πως θα χάσει τη δουλειά της στο εστιατόριό του.

«Ο κύριος Γουντς ήταν το εργοδότης της κυρίας Χέρμαν. Στην απεικόνιση των γεγονότων από τον ίδιο τον κ. Γουντς, της επέβαλε NDA ως προϋπόθεση για να διατηρήσει τη δουλειά της όταν άρχισε να έχει σεξουαλική σχέση μαζί του. Ένα αφεντικό που επιβάλλει διαφορετικούς όρους εργασίας στον υπάλληλό του λόγω της σεξουαλικής τους σχέσης είναι σεξουαλική παρενόχληση», έγραψε αρχικά ο Μπέντζαμιν Χόντας, δικηγόρος της πρώην συντρόφου του Τάιγκερ Γουντς, σύμφωνα με την USA Today.

Παράλληλα, στο έγγραφο που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Έρικα Χέρμαν, αναφέρεται: «Ο Τάιγκερ Γουντς, ο διεθνούς φήμης αθλητής και μια από τις πιο ισχυρές φυσιογνωμίες στον παγκόσμιο αθλητισμό, αποφάσισε να ακολουθήσει σεξουαλική σχέση με την υπάλληλό του και στη συνέχεια την ανάγκασε να υπογράψει NDA, αλλιώς θα απολυόταν από τη δουλειά της».

Και συνεχίζει: «Και, όταν δυσαρεστήθηκε με τη σεξουαλική τους σχέση, την ξεγέλασε να φύγει από το σπίτι, την κλείδωσε έξω, της πήρε μετρητά, κατοικίδια και προσωπικά υπάρχοντα και προσπάθησε να την πείσει για να υπογράψει μια διαφορετική NDA».

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, η κατάθεση της Παρασκευής (05/05) σε κρατικό δικαστήριο, που διευκρίνισε τη θέση της Χέρμαν για το βασικό αποδεικτικό στοιχείο, αποτελούν την εκδοχή της ενάγουσας για τα γεγονότα εκδίωξής της από το σπίτι που μοιραζόταν με τον Τάιγκερ Γουντς.

«Η ιδιοκτήτρια όρισε τη διαθεσιμότητα της στέγασής της από τη σεξουαλική σχέση της με έναν συνενοικιαστή. Αυτή η συμπεριφορά ισοδυναμεί με σεξουαλική παρενόχληση σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς νόμους περί δίκαιης στέγασης της Φλόριντα», αναφέρεται σχετικά στο έγγραφο που κατατέθηκε από τον Μπέντζαμιν Χόντας.

Ακόμα, στο εν λόγω έγγραφο αναγράφεται: «Η σύντομη περίληψη των γεγονότων εδώ και η σύνδεση της υποτιθέμενης συμφωνίας από τον ίδιο τον κατηγορούμενο με τα σεξουαλικά του κίνητρα, τόσο στην εργασία όσο και στη στέγαση, είναι επαρκής για να ενταχθεί αυτή η υπόθεση εντός του πεδίου εφαρμογής του Ending Forced Arbitration Act».

Μάλιστα, η «USA Today» έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τον Τζ. Μπ. Μάρεϊ, δικηγόρο του Τάιγκερ Γουντς, ούτως ώστε να έχει τη εκδοχή του Αμερικάνου γκόλφερ, καθώς στο παρελθόν ο εκπρόσωπος του σούπερ σταρ είχε δηλώσει ότι η Χέρμαν «δεν ήταν θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή κακοποίησης».