ΣΠΟΡ

Wimbledon: «Κλείδωσε» η ματσάρα Αλκαράθ – Μεντβέντεφ στα ημιτελικά!

Wimbledon Κάρλος Αλκαράθ
EPA/ISABEL INFANTES

Wimbledon: Ένας σπουδαίος ημιτελικός προέκυψε μετά τους σημερινούς (12/7) αγώνες, καθώς ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ισπανός επικράτησε 3-0 σετ (7-6(3), 6-4, 6-4) τον Χόλγκερ Ρούνε, ενώ ο Ρώσος «λύγισε» με 3-2 (6-4, 1-6, 4-6, 7-6(4), 6-1) τον Κρις Γιούμπανκς.

Ο Αλκαράθ «επιβίωσε» στο πρώτο σετ, το οποίο κράτησε 65 λεπτά κι από εκεί και πέρα έφτασε στην επικράτηση με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Ισπανός θα βρεθεί στον τρίτο ημιτελικό Grand Slam της καριέρας του.

Από την πλευρά του, ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη του Wimbledon. Ο Γιούμπανκς στην πρώτη του εμφάνιση εντυπωσίασε και μάλιστα πέτυχε και ρεκόρ, καθώς είχε συνολικά 321 winners.

Το Νο3 του κόσμου, όμως, διατήρησε την ψυχραιμία του όταν βρέθηκε πίσω με 2-1 σετ, πήρε το τέταρτο στο tie break και ψυχολογία για να κυριαρχήσει στο πέμπτο, φτάνοντας έτσι στη νίκη.

Αλκαράθ και Μεντβέντεφ θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά, μετρώντας από μια νίκη. Ο Ρώσος είχε επικρατήσει 3-0 στο Wimbledon του 2021, ενώ ο Ισπανός επικράτησε με 2-0 στο Indian Wells.

Σχετικές ειδήσεις