ΣΠΟΡ

Κωπηλασία: Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! – «Χάλκινη» η Φράγκου

Κωπηλασία Ελλάδα
Facebook / Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια

Κωπηλασία: Η Ευαγγελία Φράγκου έφερε άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο διεξάγεται στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η Φράγκου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιφ γυναικών, κάνοντας χρόνο 7:41.18.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ούσα πίσω από την Ελβετίδα Γιάνσεν και την Μπέργκιν από την Ιρλανδία. Η πρώτη τερμάτισε σε 7:34.00 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η δεύτερη ήταν «ασημένια» με χρόνο 7:37.72.

Το μετάλλιο της Φράγκου έρχεται λίγη ώρα, μετά την τεράστια επιτυχία των Ευαγγελία Αναστασιάδου - Μιλένα Κοντού, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Στο διπλό σκιφ γυναικών, οι Σοφία Δαλίδου - Γαβριέλα Λιόλιου τερμάτισαν στην έκτη θέση με 7:18.13, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών οι Νίκος Χωλόπουλος - Δημήτρης Παπάζογλου ήταν δεύτεροι στον «μικρό» τελικό με χρόνο 6:18.82 και κατετάγησαν 8οι στο σύνολο.

Η τετράκωπος άνευ των ανδρών, με τους Δημήτρη Ζωγράφο - Παύλο Φαΐτα - Λεωνίδα Παλαιοπάνο - Λεωνίδα Τζουμέζη, κατετάγη 4η θέση στον «μικρό» τελικό με 5:56.53 και 10η στο σύνολο, ενώ ο Στράτος Τριανταφύλλου ήταν έκτος στον «μικρό» τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών με 7:18.04 και 12ος στο σύνολο.

Σχετικές ειδήσεις