ΣΠΟΡ

US Open: Γκοφ και Σαμπαλένκα διεκδικούν τον τίτλο κι ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο – Ώρα και κανάλι

US Open
EPA/JOHN G. MABANGLO

US Open: Η Αρίνα Σαμπαλένκα κι η Κόκο Γκοφ θα διεκδικήσουν το βράδυ του Σαββάτου (9/9) τον τίτλο στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.  

Η Λευκορωσίδα τενίστρια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι από τη Δευτέρα (11/9) στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όπως είναι φυσικό, όμως, η Σαμπαλένκα θέλει να συνδυάσει αυτή την κορυφή, με τον τίτλο στο major τουρνουά της Νέας Υόρκης. Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα είναι ο δεύτερος τίτλος καριέρας σε GS, μετά το Australian Open που κέρδισε στην αρχή του 2023.

Από την άλλη, η 19χρονη Αμερικανίδα διεκδικεί τον πρώτο Grand Slam τίτλο της, έχοντας και τον κόσμο με το μέρος της. Παράλληλα, αν τα καταφέρει η Γκοφ θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο3.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις

Σαμπαλένκα και Γκοφ θα αναμετρηθούν για έκτη φορά, με τη νεαρή Αμερικανίδα να προηγείται με 3-2 νίκες. Τελευταία «αντάμωμα» τους ήταν στο Indian Wells, όπου η Λευκορωσίδα επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-0).

Το χρηματικό έπαθλο

Η νικήτρια, πέρα από το τρόπαιο, θα πάρει και 2.760.372 ευρώ, ως χρηματικό έπαθλο. Όσο για την ηττημένη θα βάλει στον τραπεζικό λογαριασμό της 1.380.186 ευρώ. Η αύξηση σε σχέση με πέρσι φτάνει το 15%, ενώ συνολικά η διοργάνωση θα μοιράσει 60.680.000 ευρώ. Είναι τα περισσότερα που δίνονται στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός στο τουρνουά των γυναικών στο US Open είναι προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου (9/9). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 23:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport1.

Σχετικές ειδήσεις