ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ώρα Μουντιάλ στη Ζυρίχη

Ώρα Μουντιάλ στη Ζυρίχη
Το κόκκινο χαλί έξω από τα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη στρώθηκε και μάλιστα -από χθες....

Το κόκκινο χαλί έξω από τα γραφεία της FIFA στη Ζυρίχη στρώθηκε και μάλιστα -από χθες, ήδη- «πατήθηκε» για τα καλά από δεκάδες διασημότητες, που ήρθαν, έστω και την ύστατη στιγμή, να προσθέσουν ότι μπορούσαν στις υποψηφιότητες των χωρών τους.
Για πρώτη φορά, εξάλλου, έπειτα από 44 χρόνια, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA θα ψηφίσει για τις διοργανώτριες χώρες δύο (και όχι ενός) Μουντιάλ και φυσικά, το παρασκήνιο «δίνει και παίρνει».

Για το 2018, φαβορί είναι η Ρωσία, αφού είναι η αγαπημένη υποψηφιότητα του Σεπ Μπλάτερ, η Αγγλία υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί με καχυποψία για πολλούς και διάφορους λόγους (φυσικά και για τα χθεσινά επεισόδια στο Μπέρμιγχαμ), η υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας είναι τρίτο φαβορί, ενώ αυτή των Βελγίου-Ολλανδίας, μάλλον θα αποχωρήσει πρώτη από τη ψηφοφορία.

Όσο για το 2022, το Κατάρ είναι το μεγάλο φαβορί, έχοντας υποσχεθεί το πιο προηγμένο, τεχνολογικά, Μουντιάλ, οι ΗΠΑ υπόσχονται μία επικερδή διοργάνωση, ενώ οι Αυστραλοί ισχυρίζονται ότι κατέχουν τη γερμανική τεχνογνωσία για να επαναλάβουν την επιτυχία της διοργάνωσης του 2006. Σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, αυτές, μάλλον, απλά συμπληρώνουν τη λίστα.
Στις 5 το απόγευμα η ετυμηγορία για τις διοργανώσεις των Μουντιάλ 2018 και 2022!