ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αποκαλύψεις «φωτιά» στην Αργεντινή - Τον είχαν δεμένο στο κρεβάτι

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αποκαλύψεις «φωτιά» στην Αργεντινή - Τον είχαν δεμένο στο κρεβάτι
AP PHOTO

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τους τελευταίους μήνες ζωής του Ντιέγκο Μαραντόνα και τη συμπεριφορά των γιατρών και των νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με την φροντίδα της υγείας του.

Ο μεγάλος Αργεντίνος άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Νοεμβρίου 2020 με την επίσημη εκδοχή να μιλά για καρδιακή προσβολή μολονότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες νοσηλείας του.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, διοργανώθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μπουένος Άιρες με τους συγκεντρωμένους να απαιτούν δικαιοσύνη για τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πολλοί από τους οπαδούς του «Ντιεγκίτο» θεωρούν ότι έφυγε από τη ζωή λόγω εγκληματικής αμέλειας των προσωπικών του γιατρών

Δεν είναι τυχαίο ότι κεντρικό σύνθημα της προγραμματισμένης συγκέντρωσης ήταν το «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν. Δικαιοσύνη για τον Ντιέγκο, κατηγορίες και τιμωρία για τους ενόχους».

Οι τελευταίες αποκαλύψεις αφορούν τις συνθήκες νοσηλείας στην κλινική Los Olivos στην οποία ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι λίγους μήνες πριν να φύγει από τη ζωή.

Μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή αποκάλυψαν αρχικά ότι ο Μαραντόνα εισήχθη στην κλινική με το ψευδώνυμο «Ariel Gómez» και με ημερομηνία γέννησης την 15η Φεβρουαρίου 1960 αντί της πραγματικής (30 Οκτωβρίου).

Παράλληλα τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στο ιατρικό ιστορικό του Ντιέγκο Μαραντόνα αναφερόταν ότι είχε σύνδρομο στέρησης από αλκοόλ και ναρκωτικά και γι’ αυτό τον έδεναν στο κρεβάτι καθώς εκτιμήθηκε ότι είναι επικίνδυνος τόσο για τον εαυτό του όσο και για άλλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαραντόνα φορούσε πάνες καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες να αυτοεξυπηρετηθεί όσον αφορά τις φυσικές του ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, από την Αργεντινή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρισκόταν πάντα υπό τη συνοδεία είτε κάποιου συγγενικού του προσώπου είτε κάποιου ατόμου της ασφαλείας της κλινικής ενώ ήταν υπό διαρκή παρακολούθηση με τη χρήση καμερών που κατέγραφαν τις κινήσεις τους 24 ώρες το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος του 8χρονου γιου του Μαραντόνα υποστήριξε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ανθρωποκτονία και ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν οδηγηθεί στη φυλακή αρκετά άτομα.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ήδη θα είχε μπει κόσμος στη φυλακή. Είναι ανθρωποκτονία κι όχι θάνατος από φυσικά αίτια όπως αναφέρθηκε. Δεν έγινε έτσι...» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Ντιέγκο Φερνάντο, του μικρού γιου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Είναι αποδεδειγμένα ανθρωποκτονία κι όσο περισσότερο αργούν να το καταλάβουν και να το αποφασίσουν, τόσο τα στοιχεία που συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται θα αλλοιώνονται...» συμπλήρωσε ο Ντιέγκο Φερνάντο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στον Ερντογάν: Η Ελλάδα «σβήνει» τα σχέδια του «σουλτάνου» - Ποιες οι επόμενες κινήσεις