ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Mαραθωνοδρόμος χρησιμοποίησε... αυτοκίνητο κατά τον αγώνα: Αποκλεισμός 12 μηνών

marathon

Μετά τον μαραθώνιο τα δεδομένα παρακολούθησης εντόπισαν παρατυπίες στον χρόνο της Zakrzewski

Χρησιμοποίησε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια... Μαραθωνίου δρόμου και αποκλείστηκε για 12 μήνες από κάθε αθλητική δραστηριότητα, όπως αναφέρει η ertnews.gr

Πριν λίγους μήνες η μαραθωνοδρόμος Ζοάσια Ζακρζέφσκι δέχθηκε να την μεταφέρει με αυτοκίνητο ένας φίλος της ενώ έτρεχε στον αγώνα GB Ultras από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ.

Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση.

Σε επιστολή που υπέβαλε στην ανεξάρτητη πειθαρχική επιτροπή της UKA, η Σκωτσέζα αθλήτρια δήλωσε: “Αποδέχομαι τις ενέργειές μου την ημέρα που όντως ταξίδεψα με αυτοκίνητο και στη συνέχεια ολοκλήρωσα αργότερα τον αγώνα, περνώντας τη γραμμή τερματισμού και λαμβάνοντας ανάρμοστα ένα μετάλλιο και ένα τρόπαιο, τα οποία δεν επέστρεψα αμέσως, όπως θα έπρεπε να είχα κάνει”.

Η επιτροπή αποφάσισε ότι η Zakrzewski θα αποκλειστεί από το να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε αγώνισμα που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του UK Athletics, ή να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία, για 12 μήνες.

Της απαγορεύτηκε επίσης η “προπόνηση, η διαιτησία και η διαχείριση” για την ίδια περίοδο.

Μετά τον αγώνα, τα δεδομένα παρακολούθησης εντόπισαν παρατυπίες στον χρόνο της Zakrzewski. Αργότερα παραδέχτηκε στο BBC ότι ήταν “τεράστιο λάθος” να δεχτεί το μετάλλιο της τρίτης θέσης, κάτι που απέδωσε στην κούραση και το τζετ λαγκ, αφού είχε φτάσει από την Αυστραλία το προηγούμενο βράδυ.

Σύμφωνα με το BBC, η Zakrzewski δήλωσε ότι χάθηκε περίπου στα μισά του αγώνα και το πόδι της πόνεσε, οπότε δέχτηκε να τη μεταφέρει με το αυτοκίνητο ενός φίλου της στο επόμενο σημείο ελέγχου.

Η Zakrzewski, γιατρός που έχει αγωνιστεί διεθνώς για τη Σκωτία και τη Μεγάλη Βρετανία, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.