ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε Ρονάλντο και Σουάρες το «Χρυσό Παπούτσι»

Σε Ρονάλντο και Σουάρες το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο τραυματισμός του Πορτογάλου και η απουσία του από το παιχνίδι κόντρα στην Εσπανιόλ, έβαλε πρόωρο τέλος στην «μάχη» για το φετινό βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρώπης.

Τόσο ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» όσο και ο Ουρουγουανός επιθετικός της Λίβερπουλ σημείωσαν από 31 γκολ στη Πριμέρα Ντιβιζιόν και στην Πρέμιερ Λιγκ αντίστοιχα. Έτσι βρίσκονται στην κορυφή της λίστα και με πολλαπλασιαστή (x2) που έχουν αυτά τα δύο πρωταθλήματα μάζεψαν 62 πόντους, γι' αυτό και θα μοιραστούν τον φετινό τίτλο του «Χρυσού Παπουτσιού».

Στο παρελθόν, 2 φορές έχουν μοιραστεί το βραβείο δύο ποδοσφαιριστές. Το 1989-1990 το μοιράστηκαν ο Ούγκο Σάντσες της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Χρίστο Στόιτσκοφ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας (38 γκολ), ενώ η τελευταία φορά σημειώθηκε το 2004-2005 με τους Τιερί Ανρί (Άρσεναλ) και Ντιέγκο Φορλάν (Βιγιαρεάλ) να σημειώνουν από 25 τέρματα (50 βαθμοί).

Οριστικά για το αν ο Πορτογάλος και ο Ουρουγουανός θα είναι οι κάτοχοι του βραβείου, θα το μάθουμε μετά την λήξη του αγώνα Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτό γιατί ο Λιονέλ Μέσι έχει 28 τέρματα και με χατ-τρικ θα φτάσει και αυτός τα 31 τέρματα, κάτι που φαντάζει λίγο απίθανο, λόγω της δυναμικότητας της Ατλέτικο.

Ο αρχισκόρερ της αυστριακής Bundesliga, Τζόναταν Σοριάνο, μετράει κι αυτός 31 τέρματα, ωστόσο ο συντελεστής βαρύτητας του πρωταθλήματος όπου αγωνίζεται με τη Ζάλτσμπουργκ είναι (x1,5) και γι' αυτό υστερεί στην τελική κατάταξη.

Η κατάταξη του «Χρυσού Παπουτσιού»

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης, Primera Division) 62 (31Χ2)

- Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ, Premier League) 62 (31Χ2)

3. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, Primera Division) 56 (28Χ2)

4. Ντιέγκο Κόστα (Ατλέτικο Μαδρίτης, Primera Division) 54 (27Χ2)

5. Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ, Bundesliga Αυστρίας) 46,5 (31Χ1,5)