ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίσσας: «Ώριμος και με χαρακτήρα ο Μποχωρίδης»

Μίσσας: «Ώριμος και με χαρακτήρα ο Μποχωρίδης»

Με τα πλέον κολακευτικά λόγια μίλησε για το Λευτέρη Μποχωρίδη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας.

Ο 20άχρονος γκαρντ βρίσκεται μία... ανάσα από τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, η οποία θα αποτελέσει μεγάλο βήμα στην καριέρα του όπως τόνισε ο 61χρονος τεχνικός στο Sentra FM 103.3. Μίλησε, ακόμα, για την Εθνική Νέων Ανδρών και την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης, αλλά και την άρνηση του Κώστα Κουφού να ενσωματωθεί στην Εθνική Ανδρών εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τις αυξημένες υποχρεώσεις του στην Εθνική Ελλάδας φέτος: «Συνεχίζουμε να είμαστε στο φουλ».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Τον βοήθησα κι αυτός βοήθησε τον εαυτό του. Και ο Άρης τον βοήθησε, Στην εξέλιξη του παίκτη βοηθούν διάφοροι παράγοντες. Σίγουρα, είναι μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Του είπα να έχει κουράγιο και υπομονή, διότι πάει σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ο Μποχωρίδης έχει δυνατό χαρακτήρα, που είναι η βάση για να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι ώριμος για την ηλικία του. Σε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερο ταλέντο σημαντικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας... Είναι σημαντικό, διότι παιδιά με ταλέντο, αλλά χωρίς δυνατό χαρακτήρα έχουν χαθεί ή χάνονται».

Για το εάν έχει μιλήσει με το Λευτέρη Μποχωρίδη: «Έχω μιλήσει μαζί του. Του είπα πως πρέπει τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι νέοι παίκτες να σέβονται αυτούς που τους βοηθούν. Υπάρχει δυνατός δεσμός με τον Μποχωρίδη, όπως και με όλα τα παιδιά της Εθνικής. Τα βοηθάω, μιλάμε... Ούτε προμήθεια παίρνω σαν μάνατζερ ούτε τίποτα. Απλώς θέλω να τα βοηθάω».

Για τη βοήθεια του Άρη στην εξέλιξη του Λευτέρη Μποχωρίδη: «Είναι δεδομένο πως ο Άρης τον έχει βοηθήσει... Το έχει κάνει και με άλλους. Είναι σημαντικό το πρόγραμμα που έχει η ομάδα και δεν τον είχε μόνο για τη 12άδα. Αυτό είναι σημαντικό και μου λέει το κατά πόσο ετοιμάζει τα νέα παιδιά ο Άρης σωματικά και ψυχολογικά. Τους δίνει τις ευκαιρίες και είναι δικό τους θέμα πώς θα τις εκμεταλλευτούν».

Για την πρόταση περί τροφείων που έκανε για τα παιδιά κάτω των 18 ετών, προκειμένου να μη χάνουν λεφτά οι ομάδες: «Υπάρχει πρότασή μου για τροφεία στο μπάσκετ... Είναι άδικο να φεύγουν παίκτες χωρίς λεφτά. Πιστεύω ότι θα γίνει δεκτή».

Για το εάν είχε επαφές με τον Άρη: «Πέρυσι είχε γίνει επαφή με Άρη, όχι φέτος».

Για την απόφαση του Κώστα Κουφού να μην παίξει φέτος στην Εθνική Ελλάδας: «Υπήρχε η απόλυτη επικοινωνία με τους Κουφό, Καλάθη και Αντετοκούνμπο. Μιλήσαμε για το κομμάτι της Εθνικής. Ήταν δεδομένο πως θα ερχόντουσαν. Είχαν και το πρόγραμμα. Φεβρουάριο είχε γίνει το ταξίδι στις ΗΠΑ, είχαν γίνει διάφορες επαφές και με την οικογένεια Κουφού και με το Νικ, αλλά και με το Γιαννάκη. Εξεπλάγην, λοιπόν, με την απόφαση του Κουφού. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Εν συνεχεία μίλησα με το μάνατζέρ του και τον ίδιο και τους είπα: «Στην Ελλάδα να ξανάρθεις μεταμφιεσμένος».

Για την Εθνική Νέων Ανδρών και την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης: «Είμαι υπερήφανος για αυτά τα παιδιά. Ήμασταν δύο μήνες μαζί. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, είχαμε ουσιαστική απώλεια παικτών του Ολυμπιακού που άργησαν να έρθουν. Είμαι ευχαριστημένος με την 6η θέση, την πήραν στις είκοσι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Χωρίς τους τραυματισμούς θα ήμασταν στα μετάλλια . Αυτή η μάχη λειτούργησε άψογα».

Διαβάστε επίσης:

Ζιουλί στο Onsports: «Αυστηρός ο Ρανιέρι» (photos+videos)

Τα καλύτερα γκολ του Μουντιάλ από μια άλλη οπτική γωνία...