Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ξεχωριστός κύριος Κάρι… (photos+videos)

Ελένη Ανδρέου

Το Newsbomb γράφει για τον απόλυτο σταρ του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι, που σήμερα (14/03) γίνεται 28 ετών…

Ιδιαίτερη είναι η σημερινή (14/03) ημέρα, όχι μόνο διότι είναι Καθαρά Δευτέρα το 2016 και αποτελεί ευκαιρία… αποδράσεων για όλους, αλλά κυρίως για τον χώρο του μπάσκετ. Όταν, άλλωστε, έχει γενέθλια ο καλύτερος αθλητής του πλανήτη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι λόγος για να ασχοληθεί κανείς με αυτό και να ρίξει μια… ματιά στα εξωγήινα κατορθώματα του Στεφ Κάρι.

steph mvp

Ο Γουαρντέλ Στέφεν «Στεφ» Κάρι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1988 στο Έικρον του Οχάιο και δεδομένα ο πατέρας του, Ντελ Κάρι, επίσης παίκτης του ΝΒΑ, δεν θα μπορούσε να φανταστεί το… που θα φτάσει ο γιόκας του. Σίγουρα είχε την ελπίδα να τον δει μια μέρα να παίζει στον «μαγικό κόσμο», κάτι που κατάφερε και ο Στεφ και ο αδερφός του, Σεθ, αλλά ότι θα γίνει ένας από τους κορυφαίους σουτέρ όλων των εποχών και θα καταφέρει να πάρει και πρωτάθλημα με τους Γουόριορς, δύσκολα θα το είχε κατά νου. Ίσως να ήταν ένα… τρελό όνειρο του Στεφ ή του πατέρα του, όταν ο μικρός – σήμερα τεράστιος σταρ – έμπαινε… σφήνα στο ζέσταμα των Χόρνετς στη μέση της δεκαετίας του ’90 και έκανε σουτάκια κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του μπαμπά!

Τα κατορθώματα του Κάρι, λίγο ως πολύ, είναι γνωστά σε όλους. Δεν χρειάζεται να κάτσει κανείς να… απαριθμήσει τα ρεκόρ και τις διακρίσεις του γιατί θα χρειαστεί… τόμους ολόκληρους. Το παιδί άλλωστε έχει καταφέρει πριν καλά-καλά κλείσει τα 28 του χρόνια να μπει σε συγκρίσεις με «μεγαθήρια» όπως ο Μάικλ Τζόρνταν… Αυτό τα λέει όλα για το ταλέντο και την ποιότητα του Στεφ Κάρι…

To Newsbomb, με αφορμή τα γενέθλια του… εξωγήινου παικταρά, σας παραθέτει μερικές άγνωστες ιστορίες και αρκετά, χορταστικά, βίντεο από την πλούσια καριέρα του…

Πως… ανακάλυψαν το μπάσκετ οι Κάρι

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ο Γουαρντέλ Τζακ Κάρι είχε τέσσερις κόρες κι έναν γιο. Ο τελευταίος είχε… πήξει στις… μπάρμπι και παράλληλα κυνηγούσε τα μωρά αρκουδάκια της περιοχής στο Grottoes της Βιρτζίνια όπου μεγάλωνε. Ο Ντελ Κάρι, πατέρας του Στεφ, ήταν το… πρόβλημα του Τζακ και για να καταφέρει να τον αποτραβήξει από τα κοριτσίστικα παιχνίδια και το επικίνδυνο… κυνήγι των άγριων ζώων της περιοχής, πήρε μια έξυπνη (για όλους μας) απόφαση.

curry basketa

Αγόρασε μια μπασκέτα, από αυτές που έχουν τα περισσότερα σπίτια στις ΗΠΑ πλέον, δυο-τρεις μπάλες και έδωσε στον γιό του την ευκαιρία να ασχοληθεί με το άθλημα. Αυτό ήταν, ο Ντελ Κάρι άρχισε να παίζει ατελείωτες ώρες στην αυλή του σπιτιού του. Συνέχισε να το κάνει και στο σχολείο για να φτάσει να παίξει στο Φορτ Ντεφιάνσε της Βιρτζίνια κι από εκεί να αγωνιστεί στο Βιρτζίνια Τεκ και το κολεγιακό πρωτάθλημα. Το 1986 έγινε ντραφτ από τους Τζαζ και διέγραψε μια καριέρα 16 ετών στο ΝΒΑ. Αυτή η καριέρα, ενέπνευσε και τους δυο γιούς του, Στεφ και Σεθ, που σήμερα είναι επαγγελματίες στον «μαγικό κόσμο», με τον πρώτο να κάνει… παπάδες. Όλα, λοιπόν, τα χρωστούν στον… παππού Τζακ και στις θείες με τις μπάρμπι τους!

Ο Κάρι και ο Ντράζεν

Όχι, δεν θα μπούμε σε ανούσια σύγκριση που θα φέρει κι ατέρμονη κουβέντα ανάμεσα στους φίλους του μπάσκετ. Μιλάμε άλλωστε για τον σύγχρονο σούπερ σταρ του παγκόσμιου μπάσκετ και για τον μοναδικό Ντράζεν που έκανε όλο τον πλανήτη να παραμιλά, όντας ο πρώτος Ευρωπαίος που το κατάφερε, πριν από 30 χρόνια περίπου. Υπάρχει, όμως, κάτι που συνδέει άρρηκτα τον Στεφ Κάρι και τον Ντράζεν Πέτροβιτς.

curry drazen

Άλλωστε, μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στο ΝΒΑ από τους Γουόριορς, ο Στεφ έστειλε τη φανέλα του στο μουσείου του αείμνηστου Ντράζεν στο Βελιγράδι. Ήταν κάτι που είχε υποσχεθεί στη μητέρα του, Μπισέρκα. Η τελευταία, πίσω στο 1992 ήταν στο Ορλάντο για να δει τον γιό της να συμμετέχει στο All Star Game του ΝΒΑ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς, μάλιστα, είχε συμμετάσχει και στον διαγωνισμό τριπόντων, όπως κι ο πατέρας του Στεφ, Ντελ Κάρι.

curry drazen2

Ο Ντελ άφησε τον μικρό Στεφ στην αγκαλιά της Μπισέρκα Πέτροβιτς για να τον προσέχει όσο διαρκούσε η «μάχη» στο διαγωνισμό τριπόντων κι έκτοτε οι δυο οικογένειες είχαν αρκετά στενή σχέση. Το 2015 ο Στεφ είχε υποσχεθεί τη φανέλα του για το μουσείο του Ντράζεν στην Κροατία και με την κατάκτηση του «δαχτυλιδιού» την έστειλε, υλοποιώντας ότι είχε πει πως θα πραγματοποιήσει.

Τα... παρατσούκλια και ο... Σεφ!

Όπως οι περισσότεροι αφροαμερικανοί που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, δεν θα μπορούσε να μην έχει κι ο Κάρι τα δικά του... παρατσούκλια. Το πιο... εύκολο από αυτά, είναι το Στεφ. Το Γουαρντέλ Στέφεν Κάρι ΙΙ, είναι και λίγο... δύσκολο για συμπαίκτες, συμπαίκτες και δημοσιογράφους, οπότε το Στεφ... βολεύει. Εξαιρετικό είναι και το Σεφ Κάρι. Διότι ο άνθρωπος... δημιουργεί και σε χορταίνει με αυτά που κάνει πάνω στο παρκέ, όπως ένας πολύ καλός σεφ!

Το «Golden Boy» που ίσως ακούσετε να τον αποκαλούν, δεν έχει καμία σχέση με... μετοχές, χρηματιστήριο και πολυεθνικές. Προέρχεται περισσότερο από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, την ομάδα στην οποία ανήκει, αλλά και από τα απίστευτα κατορθώματα και τις τεράστιες διακρίσεις που έχει πάρει. Εκ των πλέον πετυχημένων προσονύμιων που του έχουν χρεώσει, πάντως, είναι και το «Δολοφόνος με αγγελικό πρόσωπο». Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τον Κάρι, δεν σου πάει το μυαλό ότι μπορεί να σου χώσει 40 πόντους με τους μισούς από αυτούς να είναι με τρίποντα από τα 10 μέτρα!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον αποκαλούν και «ανθρώπινο πυρσό», επειδή είναι ταχύτατος και διαρκώς... καυτός ενώ αρκετοί τον φωνάζουν «Σερ Κάρι» και «Βασιλιά Κάρι». Τέλος, ο Στεφ έχει και τον δυόσκουρό του στο παρκέ. Τον Κλέι Τόμπσον που είναι εξίσου ικανός από την περιφέρει και οι δυο τους μαζί ονομάζονται «Σπλας Μπράδερς»...

Οι διακρίσεις του Κάρι

Πρωταθλητής ΝΒΑ 2015

MVP NBA 2015

NBA All Star Team (2014-2016)

ALL NBA First Team (2015)

ALL NBA Second Team (2014)

Διαγωνισμός τριπόντων NBA (2015)

AP Αθλητής της χρονιάς (2015)

Χρυσό Μετάλλιο Μουντομπάσκετ (2010, 2015)

Αυτή του κλέβει τη δόξα!

curry kori

Αν, πάντως, κάτι κλέβει τη δόξα από τον Στεφ Κάρι σε αρκετές συνεντεύξεις και παρουσίες του στο κοινό, δεν είναι ένα κατόρθωμα ή κάτι περίεργο. Είναι η κόρη του, Ράιλι. Ούτε… τριών δεν είναι και έχει καταφέρει να στρέψει πολλές φορές τα φώτα πάνω της, την ώρα που όλοι ζητούν έστω μια ατάκα του πατέρα της για να βγάλουν είδηση. Η μικρή Ράιλι είναι… περίπτωση, ο μπαμπάς της έχει τεράστια αδυναμία και τα βίντεο που κατά καιρούς ανεβαίνουν στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την κόρη του Στεφ, ρίχνουν τους… σέρβερ από τα χτυπήματα!