ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Ν.Ρωμανός στο Newsbomb.gr: Εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Ν.Ρωμανός στο Newsbomb.gr: Εγκλωβισμένος σε αδιέξοδα ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Ρωμανός

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλά στο Newsbomb.gr  και σχολιάζει την οικονομία, τις συγκρούσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και φυσικά την μέχρι τώρα επίδοση της χώρας μας στην μάχη κατά της πανδημίας. - Συνέντευξη στον Γιώργο Μιχαηλίδη.

Η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση φαίνεται να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα όσο η πανδημία του κορονοϊού μονοπωλεί την ειδησεογραφία και την καθημερινότητά μας, ωστόσο η πολιτική ζύμωση δεν έχει σταματήσει.

Οι αντοχές του συστήματος Υγείας, η οικονομική διαχείριση της κρίσης αλλά και ο προγραμματισμός της μετά κορονοϊού εποχής είναι στο επίκεντρο της σύγκρουσης κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Το Newsbomb.gr συνάντησε -διαδικτυακά- τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό ο οποίος σχολιάζει μεταξύ άλλων ότι «έχουμε την διεθνή κοινότητα να αναδεικνύει την Ελλάδα ως success story στην αντιμετώπιση της κρίσης, τα διεθνή ΜΜΕ να αποδίδουν τα εύσημα στην Κυβέρνηση, τους πολίτες ενωμένους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑνα δηλώνουν ευχαριστημένοι από την έως τώρα στρατηγική μας».

  • Τα τελευταία 24ωρα βλέπουμε πολιτικές αψιμαχίες για το περίφημο «μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ» και τις πληροφορίες για το εάν έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ.

Η αντιπολιτευτική αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ αποκτάει πια χιουμοριστικά χαρακτηριστικά, οι δε κωλοτούμπες του ως αντιπολίτευση τείνουν να ξεπεράσουν σε συχνότητα τις αντίστοιχες κυβερνητικές, ενώ στο ψέμα και τον λαϊκισμό ανταγωνίζονται επάξια τον «καλύτερο» εαυτό τους της περιόδου 2012-2014.

Εξηγούμαι: Δεν υπάρχει μαξιλάρι 37 δισ ευρώ. Υπάρχει η τελευταία μνημονιακή εκταμίευση ύψους 15,7 την οποία έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μαξιλάρι» τα οποία χρήματα είναι δεσμευμένα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Επίσης υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα της κεντρικής και γενικής κυβέρνησης, τα οποία προϋπήρχαν του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα ανέρχονται σε 20,5 δισ. Για να μπει χέρι στο μαξιλάρι χρειάζεται έγκριση από τον ESM και προφανώς η οποιαδήποτε σχετική συζήτηση στέλνει τελείως λάθος μηνύματα στις αγορές και το διεθνές περιβάλλον.

Από την άλλη, η εικόνα των ταμειακών διαθεσίμων της γενικής και κεντρικής κυβέρνησης δεν είναι στατική καθώς αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τις εκδόσεις που κάνει το κράτος, την εξυπηρέτηση του χρέους, το ύψος των εντόκων γραμματίων, την αποπληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ και άλλους δυναμικά εξελισσόμενους παράγοντες. Για παράδειγμα μέχρι σήμερα η νέα Κυβέρνηση έχει βγει τέσσερις φορές στις αγορές αντλώντας και βάζοντας στα ταμεία 8,5 δισ. ευρώ.

Τα δε επιτόκια των εν λόγω εκδόσεων επιβεβαιώνουν την εμπέδωση της εμπιστοσύνης των αγορών στην χώρα μας ακόμα και εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα πριν από μερικούς μήνες αποπληρώσαμε το πιο ακριβό κομμάτι των δανείων του ΔΝΤ ύψους 2,7 δισ ευρώ.

Το χειρότερο και το ενδεικτικότερο για το αντιπολιτευτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μέχρι προχθές μας κατηγορούσε που δεν χρησιμοποιούμε εμπροσθοβαρώς όλα τα ταμειακά διαθέσιμα και τώρα μας εγκαλεί ότι δήθεν τα χρησιμοποιούμε εν κρυπτώ! Κοινός παρονομαστής οι κωλοτούμπες, το ψέμα και η αγωνιώδης προσπάθεια δημιουργίας αντιπολιτευτικού αφηγήματος!

  • Προκύπτει όμως τελικά ένα ζήτημα από όλα αυτά. «Μαξιλάρι», δηλαδή για να το λέμε πιο απλά, απόθεμα χρημάτων υπάρχει; Γιατί η ΝΔ αρνιόταν κατηγορηματικά την ύπαρξή του.

Εκτός από το ξεκαθάρισμα της σύγχυσης και της παραπληροφόρησης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, αυτό που λέγαμε προεκλογικά και μετεκλογικά και προφανώς συνεχίζουμε να λέμε σε όλους τους τόνους είναι ότι δεν υπάρχει ο υποτιθέμενος καταπιστευτικός λογαριασμός ύψους 5,5 δις που δήθεν είχε συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιηθεί για την τάχα μου συμφωνημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

  • Φαίνεται ότι με βάση τα έως τώρα δεδομένα η χώρα μας τα πάει καλά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Ωστόσο δεν λείπει η κριτική και οι επιθέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως προς διαχειριστικές ανεπάρκειες και λάθη της κυβέρνησης. Τι απαντάτε;

Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση είναι η στάση και οι απόψεις των ίδιων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές καταγράφονται σε όλα τα τελευταία γκάλοπ, οι οποίοι σε συντριπτικό ποσοστό στηρίζουν την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η στρατηγική τους δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους τους. Εν ολίγοις έχουμε την διεθνή κοινότητα να αναδεικνύει την Ελλάδα ως success story στην αντιμετώπιση της κρίσης, τα διεθνή ΜΜΕ να αποδίδουν τα εύσημα στην Κυβέρνηση, τους πολίτες ενωμένους να στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ευχαριστημένοι από την έως τώρα στρατηγική μας και τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει «θα λογαριαστούμε μετά» και να κάνει υπόγειες επιθέσεις στους κ. Τσιόδρα και κ. Χαρδαλιά καθώς και σε ολόκληρη την Κυβέρνηση μέσω fake news! Εγώ στη θέση τους θα προβληματιζόμουν...

  • Σε ποια fake news αναφέρεστε;

Τώρα μου βάζετε δύσκολα! Δεν κάνουν άλλη δουλειά! Παράγουν fake news με απίστευτους ρυθμούς! Πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Πέραν των προσωπικών επιθέσεων στους ανθρώπους που σηκώνουν επικοινωνιακά στους ώμους τους το βάρος αυτής της πρωτόγνωρης μάχης και ενίοτε και στις συζύγους τους, αναμασούν την καραμέλα των δήθεν δώρων σε καναλάρχες, των υποτιθέμενων δώρων σε κλινικάρχες, των τάχα μου σκανδάλων εν μέσω πανδημίας, και φυσικά τις τελευταίες μέρες μας λένε σε όλους τους τόνους ότι δήθεν το τελευταίο διάγγελμα Μητσοτάκη ήταν προεκλογικό και εν μέσω πανδημίας ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές.

Έκαναν «καραμέλα» τις 4.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού που μας ζητούσαν ενώ εμείς προχωρήσαμε σε 4.824 προσλήψεις. Για τις ΜΕΘ; Μας έλεγαν πως ήταν λίγες και μας καλούσαν να επιτάξουμε το σύνολο των ιδιωτικών κλινών από τον Μάρτιο. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικό δώρο στους κλινικάρχες, μιας και θα πληρώναμε το ημερήσιο τίμημα της επίταξης για εκατοντάδες κλίνες επί μήνες χωρίς να τις χρησιμοποιήσουμε καν. Αυτή στιγμή έχουμε στη διάθεση μας 997 κλίνες που ευτυχώς απέχουν πολύ από το να εξαντληθούν. Τα μέτρα στήριξης για την Οικονομία; Τα εμφάνιζαν ως ψίχουλα ενώ βρισκόμασταν σταθερά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Και τι να πρωτοθυμηθώ! Τόσα και τόσα διακινούν καθημερινά στην προσπάθεια τους να εργαλειοποιήσουν την υγειονομική κρίση για να διχάσουν, να δημιουργήσουν και να εντείνουν αρνητικά συναισθήματα και να ξεφύγουν από τα στρατηγικά τους αδιέξοδα και τις αντιπολιτευτικές τους φοβίες που πηγάζουν από την ολοένα και μεγαλύτερη απόσταση που τους χωρίζει από την κοινωνία, τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους.

Απαντήσεις στην παραπληροφόρηση, την προπαγάνδα και τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ θα βρείτε αναλυτικά στα ενημερωτικά δελτία του Παρατηρητηρίου Fake News που έχουμε ιδρύσει και πολύ σύντομα εκτός από τα ΜΜΕ θα βρίσκονται και συγκεντρωμένα στο site της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βαρβάκειο: Η ουρά τύλιξε όλο το τετράγωνο! (pics+vids)

Κορονοϊός - Πρωτόγνωρες εικόνες στη Βαρβάκειο: Η ουρά τύλιξε όλο το τετράγωνο! (pics+vids)

Σχετικές ειδήσεις