ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ευρωεκλογές 2024: Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά ανοίγει τα χαρτιά της στο Newsbomb.gr

Ευρωεκλογές 2024: Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά ανοίγει τα χαρτιά της στο Newsbomb.gr

Η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, η δεύτερη νεαρότερη υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές, μιλάει στο Newsbomb.gr για την υποψηφιότητά της και τις πρώτες της ενέργειες, αν και εφόσον την επιλέξουν οι συμπολίτες της. 

Με εξαιρετικά «βαρύ» βιογραφικό ήδη από τα 31 της χρόνια, η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Μακεδόνισσα και Πόντια στην καταγωγή, αποτελεί το «χαρτί» της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των νέων προσώπων, οι ιδέες και η τεχνογνωσία των οποίων, μπορούν να μας εκπροσωπήσει επάξια στην Ευρωβουλή, επαναφέροντας την έννοια της Αριστείας ως γνώμονα επιλογής των υποψηφίων της.

Διδάκτωρ ήδη της Νομικής Αθηνών, η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά εργάζεται επί σειρά ετών ως δικηγόρος σε κορυφαία γραφεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ήδη έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από το Ευρωκοινοβούλιο των Βρυξελλών, έχοντας συνεργαστεί σε θέματα συμβάσεων και προμηθειών.

Η κύρια ενασχόλησή της, είναι αυτό που ήδη απασχολεί και θα απασχολήσει πολύ περισσότερο τις κοινωνίες μας: Η Τεχνητή Νοημοσύνη, το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των εφαρμογών της και, κυρίως, το «πού» θα πρέπει ο πολιτισμός μας να θέσει φραγμούς, ώστε να μην δημιουργηθούν περισσότερα, και απείρως μεγαλύτερα, προβλήματα, από αυτά που υπόσχεται να επιλύσει.

Η ίδια μάλιστα είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δικαίου Τεχνητής Νοημοσύνης, Rythmisis, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και τεχνικών επιστημόνων στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, προσωπικών δεδομένων και ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ιδεολογικά συμμέτοχος στα οράματα της Νέας Δημοκρατίας από μικρή ηλικία, η Ωραιοζήλη Κουτσουπιά στην εκ βαθέων συνέντευξη στο Newsbomb.gr, εξηγεί τους λόγους που την έκαναν να αποφασίσει να συστρατευθεί με το κόμμα, επιδιώκοντας να προσφέρει από το κέντρο λήψης των αποφάσεων, τις Βρυξέλλες, στην προσπάθεια κυρίως του εκσυγχρονισμού της χώρας μας στις νέες τεχνολογίες, αλλάκαι όχι μόνο.

Η ίδια, εφόσον εκλεγεί, σκοπεύει να ασχοληθεί ενεργά με το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, το δημογραφικό, επιδιώκοντας την εφαρμογή πολιτικών που θα επιτρέψουν στα νέα ζευγάρια τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν και να μεγαλώσουν παιδιά, σε μια χώρα που γερνά επικίνδυνα.

Από την τεχνητή νοημοσύνη και τους πολύπλοκους αλγορίθμους, η φέρελπις νομικός δεν παραγνωρίζει την ουσία αλλά και αυτό που θα έπρεπε να είναι μέχρι και σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας: Ο λόγος, για την αγροτική πολιτική και την «επιστροφή», ουσιαστικά, των Ελλήνων στον πρωτογενή τομέα, αξιοποιώντας τα αγαθά της ελληνικής φύσης, αποτελεί κλειδί όπως λέει, για την οικονομική ανάπτυξη και, κυρίως την παραμονή των εργαζόμενων στον τόπο τους.

Δείτε τη συνέντευξη της στο Newsbomb.gr: