ΦΑΡΜΑΚΟ

Την ELPEN επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Την ELPEN επισκέφθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Το εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και το υπό κατασκευή Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με στελέχη της εταιρείας αλλά και επιστήμονες που απασχολούνται στα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης της ELPEN.

Η ELPEN δραστηριοποιείται εδώ και 56 χρόνια στην παραγωγή επώνυμων ελληνικών φαρμάκων, διατηρώντας την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα και δημιουργώντας σημαντική προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία δίνει έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη και είναι πάγια πολιτική της να επενδύει περισσότερο από 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα. Εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό κέντρο Βιοϊατρικής στην Ελλάδα και με το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής θα συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στην έρευνα και θα ενισχύσει την ανάπτυξη στη χώρα.

Για την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ELPEN, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι πολύ σημαντικό μια ελληνική εταιρεία, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κλάδο διεθνώς να διακρίνεται και να βασίζεται στις δυνατότητες του Ελληνικού ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού που διαθέτει. Το νέο, υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της ELPEN θα λειτουργήσει σαν "κυψέλη γνώσης" για τους επιστήμονες μας και θα παράξει νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Αντίστοιχα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Πενταφράγκας τόνισε: «Είναι ζωτικής σημασίας να μπορούμε να συντονίζουμε τις επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης με την Πολιτεία, ώστε να επιτυγχάνουμε την μέγιστη αποδοτικότητα των πόρων που επενδύουμε, αλλά και τα μέγιστα οφέλη για την κοινωνία. H χώρα μας έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό ερευνητικό και παραγωγικό hub στον τομέα του φαρμάκου για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ύπαρξη μιας ομπρέλας συνεργιών στην έρευνα και ανάπτυξη είναι απαραίτητη στην κατεύθυνση αυτή».

Για την επόμενη τετραετία η ELPEN δρομολογεί ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 120 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου αποτελεί και το νέο Ινστιτούτο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα Αττικής. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.100 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου. Με τις νέες επενδύσεις που υλοποιεί, θα δημιουργήσει 250 νέες άμεσες θέσεις εργασίας κυρίως για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, συμβάλλοντας ενεργά στον επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων και τον περιορισμό του brain drain.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ποιες περιοχές και πότε θα πλήξει ο αφρικανικός καύσωνας - Στο «κόκκινο» όλη η χώρα