ΦΑΡΜΑΚΟ

ΒΙΑΝΕΞ: Με μια ιδιαίτερη εκδήλωση ξεκίνησε ο εορτασμός για τα 100 χρόνια ζωής του Ομίλου

ΒΙΑΝΕΞ
Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ
NEWSBOMB.GR/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Με την αισιοδοξία που δίνουν τα 100 χρόνια ιστορίας και η δύναμη των 1.359 εργαζομένων, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ μπαίνει στον δεύτερο αιώνα ζωής του.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΒΙΑΝΕΞ, την Παρασκευή (16/02/2024), έγινε αφορμή για να συγκεντρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την υπόλοιπη Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που σηματοδότησε την έναρξη του εορτασμού της φετινής χρονιάς – οροσήμου.

Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια ιστορίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, από την ίδρυση του πρώτου φαρμακείου στην οδό Πειραιώς. Σήμερα η ΒΙΑΝΕΞ έχει εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών, ξεπερνώντας ακόμα και τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Με κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ το 2024 και με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, συνεχώς αναπτύσσεται, επεκτείνεται και ισχυροποιείται, εγχώρια αλλά και εκτός συνόρων.

Το αποτύπωμα των 100 χρόνων στο χώρο του φαρμάκου, αλλά και την προσφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, παρουσίασε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Κωνσταντίνος Παναγούλιας και το μέλος του ΔΣ του Ομίλου, Δημήτρης Παναγούλιας, μοιράστηκαν προσωπικές ιστορίες τις οποίες διατρέχουν οι αξίες, το όραμα και η πίστη, που υπηρετεί όλα τα χρόνια η ΒΙΑΝΕΞ. «Ένα στα δέκα προϊόντα φαρμακείου είναι δικό μας, βγαίνει από τα χέρια σας» είπε ο κ. Δημήτρης Παναγούλιας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Ομίλου, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το μέγεθος της ΒΙΑΝΕΞ στην αγορά. Ενώ από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Μπορεί να ακούμε για επενδύσεις, εμείς -ιδίοις πόροις- είμαστε ήδη εγκατεστημένοι εκεί που οι άλλοι προσπαθούν να φτάσουν».

Ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος, αλλά και υπερήφανος σήμερα. Υπερήφανος, γιατί μπαίνουμε στο δεύτερο αιώνα της ιστορίας μας, όντας στην κορυφή της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας. Και με πίστη στις αρχές και τις αξίες του Ιδρυτή μας, του Παύλου Γιαννακόπουλου, του ανθρώπου που έθεσε τις βάσεις για την εταιρεία μας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δεσμεύομαι ότι θα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο, να εξελισσόμαστε, να διευρυνόμαστε, να πηγαίνουμε μπροστά. Να έχουμε πάντα τους ανθρώπους μας στο επίκεντρο και να προσφέρουμε ταυτόχρονα στην κοινωνία και στους Έλληνες, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία με κάθε μας ενέργεια. Στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά για να εξελιχθούμε σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες, διαμορφώνοντας ένα μέλλον με περισσότερη υγεία και ευημερία για όλους».

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η προβολή της τηλεοπτικής ταινίας, την οποία παρακολούθησαν πρώτοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου, για την ιστορία της ΒΙΑΝΕΞ και της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και την ίδρυση του φαρμακείου στην Οδό Πειραιώς, ως την ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ το 1971 από τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την εδραίωσή της πλέον στην κορυφή υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. H εορταστική εκδήλωση έκλεισε με την κλήρωση 100+1 φλουριών για τους εργαζόμενους του Ομίλου, με την διευθύντρια Προσωπικού, Άννα Γεωργίου, να συντονίζει τη διαδικασία.