ΦΑΡΜΑΚΟ

«Θεραπείες» για τον καρκίνο με… αιθέρια έλαια υπόσχεται ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης

«Θεραπείες» για τον καρκίνο με… αιθέρια έλαια υπόσχεται ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση των Αρχών λόγω σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας ζητούν οι φαρμακοποιοί για τη λειτουργία ιστοσελίδας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, η οποία πωλεί μέσω διαδικτύου αγνώστου προελεύσεως σκευάσματα για «πάσα… νόσο».

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Θεραπευτικά «ελιξίρια», αιθέρια έλαια και καλλυντικά τα οποία υποτίθεται ότι θεραπεύουν αυτοάνοσα νοσήματα, πόνους, δερματοπάθειες, έλκη πληγές, εγκαύματα κτλ. πωλούνται από την εν λόγω ιστοσελίδα, η οποία έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, χρησιμοποιείται και ένα «φιλοσοφικού» τύπου προκάλυμμα για τις παράνομες πωλήσεις σκευασμάτων. Χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για το «Ανθρωπιστικό – Θεραπευτικό Κίνημα του Ροδόκηπου» το οποίο «αποτελεί ένα Όραμα Ψυχής, να μπορέσουμε να σωθούμε από ένα σύστημα Απάτης, Διαφθοράς και Εκμετάλλευσης, όπου ο καθένας μας υποφέρει με πολλαπλό τρόπο, είτε λόγω Υγείας, είτε λόγω έλλειψης κατάλληλης Παιδείας, είτε λόγω ενός προβληματικού κοινωνικο-πολιτισμικού περιβάλλοντος».

Οι επιτήδειοι υπόσχονται ότι «τίποτα δεν είναι ανίατο, απλά είναι όλα θέμα χρόνου, και της κατάλληλης παιδείας και έρευνας, να φέρουμε όλες τις θεραπείες, όλες τις πραγματικές θεραπείες, διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, να θεραπευτεί, και να δυναμώσει, και με τη σειρά του, να αγωνιστεί να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του, γύρω του, να θεραπευτούν και εκείνοι». Όπως τονίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στην καταγγελία του, τα προϊόντα της εν λόγω ηλεκτρονικής διεύθυνσης υπόσχονται να «θεραπεύσουν» εκτός των άλλων τον καρκίνο, το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, το Πάρκινσον, νεοπλασματικές παθήσεις, τον πολύποδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την επιληψία, αγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, παθήσεις ύπατος, τη μυική δυστροφία, το συστηματικό ερυθηματώδη Λύκο, την υπογονιμότητα κλπ.

Ο ΠΦΣ ζητά κατεπείγουσα έρευνα από τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΦ, Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, Σώμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), καθώς υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος της δημόσιας υγείας από τη συνέχιση αυτής της παράνομης, ανεξέλεγκτης και παραπλανητικής πώλησης αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων.

Για εγκληματική δραστηριότητα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, τονίζοντας ότι «παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».

Δείτε τη φωτογραφία στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις