ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Προτεραιότητα η ομαλοποίηση των εξετάσεων ιικού φορτίου για την HIV λοίμωξη

ΕΟΔΥ: Προτεραιότητα η ομαλοποίηση των εξετάσεων ιικού φορτίου για την HIV λοίμωξη
Πρόγραμμα δράσεων στα σχολεία
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου για την HIV λοίμωξη, είχε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Αρκουμανέας, την Τρίτη (19/11/2019).

Ο κ. Αρκουμανέας ενημερώθηκε για εκκρεμή ζητήματα, τόσο καθημερονότητας όσο και θεσμικά, όπως το πρόβλημα της ομαλοποίησης της ροής των εξετάσεων του ιικού φορτίου της HIV λοίμωξης, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι κωδικοί, αναγκαία μέτρα για την τήρηση της ανωνυμίας, η επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας του αίματος από τις Υπηρεσίας Εθνικής Αιμοδοσίας κ.α.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, το νέο ΔΣ του Οργανισμού έχει ήδη λάβει απόφαση για την ομαλοποίηση της ροής των εξετάσεων του ιικού φορτίου και του γονοτυπικού ελέγχου. Σύντομα θα λυθεί και το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και των κωδικών που εξασφαλίζουν ανωνυμία των ωφελουμένων, πρόσθεσε σημειώνοντας πως έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την προσέγγιση των θεμάτων με ευαισθησία και για την άμεση επίλυσή τους.

Ο κ. Αρκουμανέας γνωστοποίησε επίσης, ότι στο πλαίσιο προαγωγής υγείας και ενημέρωσης του πληθυσμού ξεκίνησε καινούριο πρόγραμμα δράσεων στα σχολεία από ειδικές ομάδες του Οργανισμού με στόχο να παύσει σταδιακά το στίγμα για τον οροθετικό πληθυσμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις