ΥΓΕΙΑ

Προκήρυξη διαγωνισμού για τις κτηριακές παρεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία

Προκήρυξη διαγωνισμού για τις κτηριακές παρεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία
Τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα εκπονήσουν τις μελέτες
INTIME NEWS

Έξυπνες λύσεις και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις σε πτέρυγες και κλινικές ή τμήματα εν λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ αναζητά το υπουργείο Υγείας, για την κτηριακή αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό, θα προκηρύξει διαγωνισμό, ο οποίος θα απευθύνεται σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το υπουργείο Υγείας θα συνεργαστεί με τις πολυτεχνικές σχολές της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών, καθώς τα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί.
Ο κ. Κικίλιας έχει συνάντηση εργασίας αύριο, Πέμπτη (09/01/2020) στο υπουργείο Υγείας με τους πρυτάνεις των Πολυτεχνικών και Πανεπιστημιακών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργο Στασινό.

«Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων» είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Όσο για τη χρηματοδότηση αυτών των παρεμβάσεων, οι πόροι θα αναζητηθούν τόσο από ευρωπαϊκά κονδύλια και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όσο και από δωρεές ιδιωτών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις