ΥΓΕΙΑ

Νέο γραφείο του ΠΟΥ στην Αθήνα: Υπογράφουν τη συμφωνία Κικίλιας – Κλούγκε

Βασίλης Κικίλιας
InTime

Υπογράφεται η συμφωνία για το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge.

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από την Πέμπτη (15.04) ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) Hans Kluge.

Αφορμή της επίσκεψης είναι η υπογραφή συμφωνίας για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών, η οποία θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κ. Kluge, αύριο Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Υγείας. Λίγο νωρίτερα, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Κικίλια και Kluge στο γραφείο του Υπουργού Υγείας.

«Η επιλογή της Ελλάδας αποτελεί αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο Γραφείο που ανοίγει παγκοσμίως ο Π.Ο.Υ. για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου.

Στις 15:00 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, θα παρουσιάσουν το Πενταετές Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Π.Ο.Υ. Hans Kluge.

Την Παρασκευή 16 Απριλίου, ο κ. Kluge συνοδευόμενος από τον κ. Κικίλια, θα επισκεφθεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στον Ελαιώνα και το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επίσκεψη του κ. Kluge στη χώρα μας ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Απριλίου, οπότε και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Το πλάνο για τους εργαζόμενους - Ποιοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν - Πώς θα το πάρουν