ΥΓΕΙΑ

Οριστική, ανώδυνη θεραπεία αιμορροΐδων με Laser LHP – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οριστική, ανώδυνη θεραπεία αιμορροΐδων με Laser LHP – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η αιμορροϊδοπάθεια συνιστά θέμα ταμπού, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα και να αναβάλλουν την επίσκεψη στον ιατρό.

Οι αιμορροΐδες επιδεινώνονται με το πέρασμα του χρόνου, με συνέπεια οι ενοχλήσεις να γίνονται πιο έντονες και η επέμβαση να είναι μονόδρομος.

Οι μέθοδοι θεραπείας της αιμορροϊδοπάθειας έχουν εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία 20 χρόνια. Οι σύγχρονες τεχνικές χρησιμοποιούν δέσμες Laser, δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά στην πάσχουσα περιοχή.

Τι είναι η αιμορροϊδοπλαστική με Laser LHP

Η αιμορροϊδοπλαστική με Laser LHP είναι η πιο σύγχρονη και ταυτόχρονα ελάχιστα επεμβατική μέθοδος οριστικής θεραπείας των αιμορροΐδων. Στόχος της θεραπείας είναι η ελεγχόμενη συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όγκων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον λειτουργικό τους ρόλο.

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί ενέργεια Laser, η οποία καυτηριάζει την αιμορροΐδα από μέσα, καταστρέφοντάς τη. Είναι ιδανική για αιμορροΐδες 2ου και 3ου βαθμού, ενώ η επέμβαση διαρκεί μόνο 15 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ιατρείο.

Τα πλεονεκτήματα της αιμορροϊδοπλαστικής με Laser LHP

Η μέθοδος της αιμορροϊδοπλαστικής έχει αποτελέσει πραγματικά μια επανάσταση στη θεραπεία της αιμορροϊδοπάθειας, καθώς φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παλαιότερες χειρουργικές μεθόδους:

  • Είναι εντελώς ανώδυνη
  • Εγγυάται την άμεση επάνοδο του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες
  • Εφαρμόζεται τόσο σε πρώιμα όσο και προχωρημένα στάδια της πάθησης
  • Είναι άμεση, αφού διαρκεί μόνο 15 λεπτά
  • Γίνεται με χρήση τοπικής αναισθησίας ή μέθης ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης αναλγητικών κατά το πρώτο 24ωρο
  • Δεν προκαλεί χειρουργικά τραύματα και ως εκ τούτου, δεν απαιτεί ράμματα
  • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο μόλυνσης μετεγχειρητικά
  • Προσφέρει μικροχειρουργική ακρίβεια
  • Είναι απόλυτα ασφαλής, ακόμα και σε ασθενείς με προβλήματα πηκτικότητας στο αίμα
  • Απαλλάσσει οριστικά από τα συμπτώματα
  • Αποκαθιστά τη φυσική ανατομία και δεν αφήνει σημάδια
  • Δεν συνοδεύεται από ακράτεια
  • Ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο στενώσεων και επιπλοκών, αφού δεν επηρεάζει την ανατομική δομή του πρωκτού, διατηρώντας ακέραιο τον βλεννογόνο
  • Συνοδεύεται από εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα

Πώς δρα το Laser στις αιμορροΐδες;

Η μεγάλη διαφορά της εφαρμογής Laser με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους είναι ότι οι αιμορροΐδες δεν αφαιρούνται, αλλά συρρικνώνονται.

Ο Χειρουργός εισάγει μέσω μιας μικρής οπής μια λεπτή ίνα Laser κωνοειδούς εκπομπής, η οποία ακτινοβολεί στοχευμένα την αιμορροΐδα από μέσα και την καυτηριάζει με ελεγχόμενο τρόπο.

Οι ίνες Laser έχουν την ιδιότητα να εφαρμόζουν απόλυτα ελεγχόμενα και ομοιόμορφα την ενέργεια στον υποβλεννογόνιο ιστό, προκαλώντας έτσι άμεση συρρίκνωση της αιμορροϊδικής περιοχής. Με την πρακτική αυτή διατηρείται ακέραιος ο βλεννογόνος και ο ιστός του σφιγκτήρα παραμένει άθικτος, ελαχιστοποιώντας έτσι το ενδεχόμενο στενώσεων.

Λίγες μέρες μετά την επέμβαση, δημιουργείται ένας νέος συνδετικός ιστός που προλαμβάνει την βλεννογονική πρόπτωση, ενώ επιτρέπει στα φυσιολογικά αιμορροϊδικά μαξιλάρια να παραμείνουν λειτουργικά. Παράλληλα, ο βλεννογόνος προσκολλάται στα υποκείμενα στρώματα, προστατεύοντας από ενδεχόμενη υποτροπή των αιμορροΐδων.

Θα πονάω μετά την επέμβαση;

Με τις παραδοσιακές χειρουργικές τεχνικές, οι αιμορροϊδικοί όγκοι θα έπρεπε να αφαιρεθούν, με αποτέλεσμα την πρόκληση τραύματος και κατ’ επέκταση την ύπαρξη μετεγχειρητικών πόνων στην περιοχή.

Με την αιμορροϊδοπλαστική LHP, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος ή μηδενικός, ενώ στα θετικά της επέμβασης υπολογίζονται η μη ύπαρξη ανοιχτού τραύματος, καθώς και η μη απαραίτητη μετεγχειρητική φροντίδα.

Τόσο η διάγνωση της αιμορροϊδοπάθειας, όσο και η εφαρμογή της αιμορροϊδοπλαστικής με Laser LHP πρέπει να γίνεται από Γενικό Χειρουργό με εξειδίκευση στις παθήσεις του πρωκτού.

Ο Γενικός Χειρουργός Αλέξανδρος Κυρίτσης, έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση παθήσεων του παχέος εντέρου και του πρωκτού και κατέχει πολυετή εμπειρία στο αντικείμενο σε παγκοσμίου φήμης Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.