ΥΓΕΙΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ζητούν την παραίτηση Γεωργιάδη

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Ζητούν την παραίτηση Γεωργιάδη

Θέμα παραίτησης του υπουργού Υγείας θέτουν τώρα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αλλά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, ενώ ζητούν για ακόμη μία φορά, την παρέμβαση και μεσολάβηση του πρωθυπουργού για τα ζητήματά τους.

Το Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ, έθεσε το θέμα της μεταρρύθμισης υπόψιν του σώματος και αυτό που κυριάρχησε είναι η οργή και η αγανάκτηση των γιατρών για το νομοσχέδιο. Με μία λέξη, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ το χαρακτηρίζουν απαράδεκτο, ζητώντας παράλληλα από τον πρωθυπουργό, την παραίτηση του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη.

Αποφάσισαν δε, την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων επ' αόριστον. Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, εξάλλου, του Συλλόγου Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ, θα τεθούν εκ νέου τα ζητήματα αυτά.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στον διάλογο για την μεταρρύθμιση κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά, αναφέρει στο onMed.gr σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ, ότι βάζει σε περιπέτειες τον ελληνικό λαό το οποίο θέτει ξεκάθαρα θέμα απολύσεων μέσω των αυτοαπολύσεων. «Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Γεωργιάδης είναι να δώσει νούμερα απολύσεων στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη». Η κ. Ανεμοδουρά επαναλαμβάνει, ότι ο υπουργός Υγείας δεν κορόιδεψε μόνο τους γιατρούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά όταν μιλούσε για διάλογο.

Ιδιαίτερα καυστική όμως είναι η κ. Ανεμοδουρά αναφορικά με την διάταξη που αναφέρεται στις άδειες Ιδιωτικών Κλινικών- οι οποίες είχαν κλείσει το 1980- σημειώνοντας ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη καλώντας τον υπουργό Υγείας να δώσει ονόματα επιχειρηματιών. Επίσης, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΙΣΠ, οι Ιδιωτικές Κλινικές δεν αποτελούν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά Δευτεροβάθμια και δεν έχει κανένα λόγο η διάταξη αυτή, να βρίσκεται σε νομοσχέδιο για την ΠΦΥ.

Πηγή: onmed.gr