ΥΓΕΙΑ

Στον πρόεδρο του ΣτΕ ο Μ. Βορίδης για το πλαφόν συνταγογράφησης

Στον πρόεδρο του ΣτΕ ο Μ. Βορίδης για το πλαφόν συνταγογράφησης

Δυο 24ωρα μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία «πάγωσε» προσωρινά η εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Ρίζο που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή, για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκκρεμή υπόθεση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών. Ο κ. Βορίδης άκουσε τις νομικές θέσεις-απόψεις του κ. Ρίζου για το επίμαχο θέμα και ανταπάντησε με οικονομικά δεδομένα.

Πάντως, μέχρι στιγμής ο κ. Βορίδης δεν έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου που είχε ανακοινώσει προ δύο ημερών.

Στο μεταξύ, το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συζητηθεί σε σχηματισμό Ολομέλειας με εισηγητή τον πάρεδρο Ηλία Μάζο η αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την οποία ζητάει να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας και η απόφαση του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών. Παράλληλα, η συζήτηση της κυρίας προσφυγής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει 16 Σεπτεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στο πλαφόν συνταγογράφησης με εντολή ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση στη Βουλή για τη συνταγογράφηση από τον Β. Οικονόμου

Β. Ανεμοδουρά: Λανθασμένη η πολιτική για τη φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων

ΚΚΕ: Οριστική κατάργηση του πλαφόν συνταγογράφησης

Η απόφαση του ΣτΕ και το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη

Νέο «μπλόκο» και αναστολή στο πλαφόν συνταγογράφησης