ΥΓΕΙΑ

ΕΙΝΑΠ: Το αίσχος των ράντζων στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνεχίζεται

ΕΙΝΑΠ: Το αίσχος των ράντζων στο νοσοκομείο «Αττικόν» συνεχίζεται

Λύση για τα ράντζα στο «Αττικόν» ζητούν από Κικίλια-Κοντοζαμάνη οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των κλινών στο νοσοκομείο «Αττικόν», το οποίο σε κάθε εφημερία πλημμυρίζει με ράντζα.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενημερώνει για την κατάσταση τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, με σχετική επιστολή, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει αποφάσεις της διοίκησης, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, για επέκταση ή αλλαγή των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν το οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα. «Προ έτους το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά, σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα». Η ΕΙΝΑΠ απαίτησε την ανάκληση της απόφασης αυτής, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ενώ το πρόβλημα παραμένει, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από τη Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής, η οποία θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα, τονίζει η Ένωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων, ακυρώνοντας επίσης την «επικίνδυνη για τους καρδιοπαθείς ασθενείς απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής».

Ειδικότερα, ζητούν:

  • Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου.
  • Την απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.
  • Να ξαναλειτουργήσει το Λοιμωδών σαν σύγχρονο εξοπλισμένο νοσοκομείο.

Τέλος, η ΕΙΝΑΠ θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις