ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας: Δωρεάν τα επιθέματα και οι αλοιφές για τους εγκαυματίες της φωτιάς στο Μάτι

Κικίλιας: Δωρεάν τα επιθέματα και οι αλοιφές για τους εγκαυματίες της φωτιάς στο Μάτι


Ο ΕΟΠΥΥ θα καλύψει τη δαπάνη των υλικών που χρειάζονται οι εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι για την αποκατάσταση της υγείας. Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, συγκαλείται εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη απόφαση και οι εγκαυματίες να προμηθεύονται τα απαραίτητα υλικά από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα (22/07/2019) την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες των εγκαυματιών στο Μάτι, ότι δεν καλύπτονται τα υλικά που χρειάζονται για την αποκατάσταση της υγείας τους.

«Πριν από έναν χρόνο χάσαμε 102 ανθρώπους με τραγικό τρόπο και με προφανείς τις ευθύνες του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Ο υπουργός Υγείας, αύριο, Τρίτη (23/07/2019) συγκαλεί εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο παίρνει απόφαση, «ώστε τα επιθέματα σιλικόνης, οι αλοιφές και ό,τι άλλο προκύπτει ότι χρειάζονται οι εγκαυματίες με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους, να μπορούν να πηγαίνουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ της περιοχής τους ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και με τη γνωμάτευση ότι έχουν νοσηλευθεί για εγκαύματα, να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ τα συγκεκριμένα υλικά που απαιτούνται».

Ο κ. Κικίλιας δεν θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλια για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Αρκέστηκε μονο να πει ότι «δεν μας ενδιαφέρει να ασχολούμαστε με το παρελθόν, τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν έχει γίνει. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις. Δεν είναι ανεκτό από την Ελληνική Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται έτσι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις