Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΥΓΕΙΑ

Η «έξυπνη» συσκευή που σώζει από αλλεργικό σοκ

Newsbomb

Το να ξεχάσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι είναι κάτι μάλλον ακίνδυνο, αλλά αν έχετε διαγνωσμένη σοβαρή αλλεργική ευαισθησία και ξεχάσετε την ένεση επινεφρίνης, τότε μπορεί να θέσετε σε κίνδυνο την ίδια σας τη ζωή

Μια νέα συσκευή θα είναι σύντομα διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να μην φύγετε ποτέ ξανά από το σπίτι χωρίς την ένεση επινεφρίνης, αφού ειδοποιεί αυτόματα τόσο εσάς, όσο και τους δικούς σας ανθρώπους όχι μόνο αν την ξεχάσετε, αλλά και κάθε φορά που χρησιμοποιείται.

Η συσκευή κατασκευάστηκε από την εταιρεία Aterica Digital Health, ονομάζεται Veta και δεν είναι τίποτα άλλο από μία "έξυπνη" θήκη με ενσωματωμένους αισθητήρες και δυνατότητα σύνδεσης με κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone.

Η ένεση επινεφρίνης μπαίνει μέσα στην θήκη Veta. Κάθε φορά που η θήκη απομακρύνεται πολύ από το smartphone (κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν την έχετε μαζί σας) στέλνει ειδοποίηση στο smartphone και μέσω GPS κάνει γνωστή την θέση που βρίσκεται. Υπάρχει και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας ενσωματωμένος για να βεβαιωθείτε ότι η επινεφρίνη παραμένει σε καλή κατάσταση.

Αν ανοιχτεί, η θήκη ειδοποιεί τους συγγενείς του ατόμου ότι έκανε χρήση της ένεσης επινεφρίνης, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα και ταυτόχρονα στέλνει ειδοποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη θέση GPS του χρήστη, σε προ-επιλεγμένα άτομα, όπως οι συγγενείς, ο γιατρός και κάποιο νοσοκομείο.

Η συσκευή ξεκινάει επίσης μία αντίστροφη μέτρηση από τη στιγμή που θα ανοιχτεί. Εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί εγκαίρως, θα σημάνει έναν ισχυρό ήχο για να ειδοποιηθούν τυχόν κοντινοί άνθρωποι ότι το άτομο έχει πέσει ενδεχομένως σε αλλεργικό σοκ και χρειάζεται βοήθεια.

Ακόμα και αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, η συσκευή και η αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone μπορεί να ρυθμιστούν, ώστε να στέλνουν τις ειδοποιήσεις σε άλλες γλώσσες.