ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ποιοι δεν θέλουν να δικαστεί ο Οδ. Κυριακόπουλος

Ποιοι δεν θέλουν να δικαστεί ο Οδ. Κυριακόπουλος

Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται η δίκη της «S&B» και του βιομήχανου Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που κατηγορείται μαζί με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας του για υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Μήλου και διάθεση υγρών βιομηχανικών αποβλήτων.

Σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, άγνωστος τηλεφώνησε και είπε, ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα!

Η αίθουσα του δικαστηρίου εκκενώθηκε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι οι αστυνομικοί να ελέγξουν το χώρο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι επικράτησε ψυχραιμία, καθώς κανείς δεν πίστεψε την απειλή. Όμως, ο χώρος έπρεπε να ελεγχθεί για λόγους ασφαλείας. Όντως το τηλεφώνημα για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα και οι δικαστές, οι μάρτυρες, οι κατηγορούμενοι, αλλά και πολλοί κάτοικοι της Μήλου, που ταξίδεψαν στη Σύρο για να παρακολουθήσουν με αγωνία τη δίκη, επέστρεψαν στην αίθουσα. Τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου ξέσπασε, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας» και καταγγέλλοντας, ότι «κάποιοι δεν θέλουν να γίνει η δίκη»!

Και τα γεγονότα δείχνουν να τον επιβεβαιώνουν. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το τηλεφώνημα για βόμβα έγινε το μεσημέρι, ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε η δίκη του Οδυσσέα Κυριακόπουλου και της εταιρείας του «S&B», η οποία είχε τον αριθμό 21 στο πινάκιο. Δηλαδή, είχε προηγηθεί η εκδίκαση άλλων 20 υποθέσεων, χωρίς να σημειωθεί κάποιο απρόοπτο.

Ποιος δεν ήθελε να γίνει η δίκη; Ποιος φοβήθηκε τη δικαιοσύνη; Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, ότι η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης, ενώ κατέθεσε και ενστάσεις, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο...

Ωστόσο, εξαιτίας του τηλεφωνήματος για βόμβα χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί τελικά για την άλλη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Ο κ.Κυριακόπουλος και τα στελέχη της εταιρείας του «S&B» θα δικαστούν για την καταστροφή που έχουν προκαλέσει στο περιβάλλον της Μήλου με την ανεξέλεγκτη διάχυση βιομηχανικών αποβλήτων και συγκεκριμένα περλίτη στη θάλασσα, αλλά και την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές μελέτες και τα στοιχεία του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Το newsbomb θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις, ενώ αναμένουμε με ενδιαφέρον την εκδίκαση της υπόθεσης στις 18 Νοεμβρίου. Άραγε, τι θα σκαρφιστούν κάποιοι αυτή τη φορά;