ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Στη Σπηλιά του Διαβόλου χύνεται περλίτης

Στη Σπηλιά του Διαβόλου χύνεται περλίτης

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία ορυκτών«S&B» του Οδυσσέα Κυριακόπουλου ρίχνει βιομηχανικά απόβλητα στη θάλασσα, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.

Μέσω ενός αγωγού που καταλήγει στον κόλπο Μούρη, ο βιομήχανος «ξερνάει» τόνους υπέρλεπτου περλίτη από το εργοστάσιό του στο Τσιγκράδο. Το newsbomb κυριολεκτικά βούτηξε στο σημείο όπου συντελείται το οικολογικό έγκλημα και κατέγραψε εικόνες σοκ!

Τα νερά στην περιοχή είναι θολά εξαιτίας του περλίτη, με αποτέλεσμα κάτω από την επιφάνεια να μην μπορείς να δεις ούτε τη μύτη σου. Ο βυθός της θάλασσας έχει καλυφθεί από το ορυκτό, που έχει καταστρέψει τη χλωρίδα και την πανίδα. Η θάλασσα μοιάζει περισσότερο με βούρκο, καθώς τα υπολείμματα των στερεών αποβλήτων αναμειγνύονται με το τιρκουάζ χρώμα του νερού.

Παρά αυτές τις αντίξοες συνθήκες πλησιάσαμε σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου χύνεται ο περλίτης στη θάλασσα. Ο αγωγός φαίνεται να ξεκινάει από το εργοστάσιο της «S&B» στο Τσιγκράδο, φτάνει στον κόλπο Μούρη, κυριολεκτικά τρυπάει το έδαφος και μέσα από μία φυσική σπηλιά ρίχνει το νερό με τον περλίτη στη θάλασσα.

Δείτε τα βίντεο - ντοκουμέντο:

Το newsbomb έχει ήδη αποκαλύψει από ξηράς τη διαδρομή του περλίτη από το εργοστάσιο της «S&B» στο Τσιγκράδο μέχρι τη θάλασσα. Παρουσιάσαμε τον αγωγό που φαίνεται ότι χρησιμοποιεί η εταιρεία και καταγράψαμε τη μαρτυρία – «κλειδί» του τέως τεχνικού διευθυντή στο Τσιγκράδο κ.Μανώλη Δρούγκα.

Ξαναδείτε το βίντεο ντοκουμέντο από ξηράς: