ΑΠΟΨΕΙΣ

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Σε ολόκληρο τον κόσμο ταξίδεψε η Ελλάδα με αφορμή το φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της συμπλήρωσης των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε να προβληθεί η χώρα διεθνώς, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ισχύος και υπερηφάνειας.

Στην Ελλάδα βρέθηκαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φρανσουά Παρλί και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τη σύζυγό του, Αντρη. Παράλληλα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμαννουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισαν με βιντεοσκοπημένα μήνυμά τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι εκδηλώσεις το προηγούμενο διήμερο, οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υψηλούς προσκεκλημένους, τα μηνύματα διεθνών προσωπικοτήτων και η μεγαλειώδης παρέλαση προωθούν τα εθνικά συμφέροντα και επιβεβαιώνουν την επιδίωξη της κυβέρνησης για ενίσχυση των στρατηγικών συνεργασιών.

Και μπορεί οι εκδηλώσεις να ήταν λιτές λόγω της πανδημίας και ορθώς επιλέχθηκε να γίνουν έτσι, ωστόσο η επιβλητικότητα και η ισχυροί συμβολισμοί που εξέπεμπαν, έστειλαν το μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ αλλά και αυξάνει τις συμμαχίες της.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το «κλειδί» για την άρση – Οι ημερομηνίες-ορόσημο για εστίαση, σχολεία, λιανεμπόριο