ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κικίλιας: Η σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τα βέλη για την «πανσπερμία δηλώσεων»

ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΤΣΙΟΔΡΑΣ
INTIME NEWS

Γιατί απέχει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την τακτική ενημέρωση.

Η αποχή του Σωτήρη Τσιόδρα από την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό έχει σχολιαστεί πολλάκις και έχει πυροδοτήσει πολλαπλά σενάρια, τα οποία ανατροφοδοτούνται ανάλογα με τη φάση της πανδημίας.

Ο Καθηγητής, πάντως, είναι παρών στο υπουργείο Υγείας καθημερινά, συμμετέχει σε συσκέψεις και μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου έχουν αναλάβει την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων για την πανδημία, που γίνεται ανά τακτά διαστήματα, μεταξύ άλλων.

«Σκιές» δεν υπάρχουν στη σχέση του με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Γιατί όμως επέλεξε να μείνει μακρά από τα φώτα της δημοσιότητας; Ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε την απάντηση.

«Η συνεργασία μου με την Επιτροπή είναι άριστη. Τους κοιτάω στα μάτια και έχω μια έντιμη σχέση μαζί τους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι συνεργάτης μου, είναι καθημερινά στο Υπουργείο Υγείας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία, νομίζω ότι το βάρος όλης αυτής της ιστορίας, ειδικά με κάποιες κακεντρέχειες και προσωπικές πολιτικές επιθέσεις, σαν επιστήμονα δεν τον ενδιαφέρει. Βάρυνε στην απόφασή του, ότι χτυπήθηκε άκομψα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Action 24.

Η σχέση του Υπουργού με τις Επιτροπές που διαχειρίζονται την κρίση του κορονοϊού, είναι άριστη όπως λέει ο ίδιος, ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπήρξαν δυσκολίες. Υπερασπίστηκε τη σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων απορρίπτοντας κατηγορίες περί κομματικών κριτηρίων. Όμως, δεν δίστασε να επικρίνει την «πανσπερμία δηλώσεων» η οποία κάποιες φορές δημιούργησε σύγχυση στους πολίτες. Μπορεί ο υπουργός Υγείας να οριοθέτησε στις δηλώσεις του αυτή την «πανσερμία» στην αντιπολίτευση, όμως υπάρχουν κάποιοι από το κυβερνητικό στρατόπεδο, που θα μπορούσαν να είναι επίσης αποδέκτες των «βελών». Γιατί αντί να «μιλούν λίγο», πολλές φορές έσπευδαν ακόμα και να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της Επιτροπής. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κικίλια:

«Έχω πει ειλικρινώς και δημοσίως ότι η πανσπερμία δηλώσεων δεν βοηθάει. Αντιθέτως πιστεύω ότι, ειδικά σε μια κρίση, ο Υπουργός που τη διαχειρίζεται οφείλει να μιλάει λίγο και να δουλεύει πολύ και όταν αποφασίζει να μιλήσει πραγματικά να έχει κάτι να πει.

Περάσαμε πολλές δυσκολίες εν μέσω πανδημίας. Η σχέση μου είναι άριστη με τη Επιτροπή, με όλες τις Επιτροπές. Έχουμε Επιτροπή για το κάπνισμα με επικεφαλής τον κύριο Μπεχράκη, εφαρμόσαμε τον αντικαπνιστικό νόμο. Έχουμε Επιτροπή για τους εμβολιασμούς, Επιτροπή για την Covid και Επιτροπή για τις ΜΕΘ με Πρόεδρο την κυρία Κοτανίδου. Όλα υλοποιούνται, προχωράνε και η συνεργασία μας είναι άριστη.

Πιστεύω στην ομαδική προσπάθεια. Γίνεται κριτική και δημοσιογραφική, το καταλαβαίνω. Εμείς δεν έχουμε αλλεργία στην κριτική. Πολλές φορές μας βοηθάει να βελτιωθούμε. Αυτό που δεν βοηθάει είναι ότι όταν όλη η ελληνική κοινωνία παλεύει, προσπαθεί και συντάσσεται σε μια τεράστια εθνική μάχη, η οποία δεν είναι κομματική ή πολιτική, κάποιοι να αισθάνονται ότι μπορούν να αποκομίσουν μικροπολιτικά ή κομματικά οφέλη εξ αυτής. Δυστυχώς για αυτούς, καταρρίφθηκε αυτός ο μύθος.

Δεν έκανα μια κομματική Επιτροπή, ούτε μια επιτροπή επιστημόνων της Νέας Δημοκρατίας. Έφτιαξα μια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με τους κορυφαίους στη χώρα από όπου και αν προέρχονται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάθονται σε ένα τραπέζι, σε ένα zoom πλέον, τίθενται τα θέματα, υπάρχουν και διαφωνίες πολλές φορές, ψηφίζουν και αποφασίζουν κατά πλειοψηφία.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρές κυρώσεις αποφάσισαν οι «27» ηγέτες: Μπλοκάρουν τη Λευκορωσία από τον εναέριο χώρο της ΕΕ