ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεφτύλισε τους Γερμανούς

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ξεφτύλισε τους Γερμανούς

«Δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα»

Πολλοί Έλληνες συνηθίζουν να λένε τα τελευταία χρόνια, μετά την ψήφιση των μνημονίων και την πλήρη υποταγή στο πρυτανείο των Βρυξελλών, ότι «δεν υπάρχουν πλέον ηγέτες στην Ελλάδα».

Ηγέτες που θα υψώσουν το ανάστημά τους μπροστά στους τοκογλύφους δανειστές και θα τους πουν ότι πάνω από τράπεζες, οίκους αξιολόγησης και νούμερα είναι οι Έλληνες πολίτες. Οι άνθρωποι που εδώ και 6 χρόνια βάζουν πλάτη για να σωθεί δήθεν η χώρα και αντί να τους ανταμείβουν τους φορτώνουν με νέους φόρους για να σώσουν τελικά τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.

Η ερώτηση που κάνουν πολλοί είναι: «Άραγε, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα άφηναν να συμπεριφέρονται έτσι οι δανειστές; Θα άφηναν τους Γερμανούς να βρίζουν έτσι την Ελλάδα; Θα άφηναν την κάθε κωλοφυλλάδα να γελοιοποιεί τους Έλληνες; Υπήρχε περίπτωση να τους έλεγαν ηλίθιους, όπως είπε χθες ο Σόιμπλε τον Τσίπρα και να μην απαντούσαν;»

Η απάντηση είναι «ΌΧΙ».

Ειδικά στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είναι γνωστό πως ήταν αθυρόστομος, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα «στόλιζε» τόσο άσχημα τον Σόιμπλε που θα έψαχνε τρύπα να κρυφτεί.

Άλλωστε, σας θυμίζουμε πως ο εθνάρχης το είχε κάνει, σε μια συνάντηση με τον καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ που επιχείρησε να υποβαθμίσει την Ελλάδα.

Τη συγκεκριμένη ιστορία για τον καυγά Καραμανλή – Σμιτ την είχε διηγηθεί η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Όπως αναφέρει, τον δέχθηκε στη Βόννη στο γραφείο του, όρθιος, ο καγκελάριος. Μετά τον τυπικό χαιρετισμό, γυρίζει και λέει στον Kαραμανλή: «Mα πώς έχετε την απαίτηση να μπείτε στην EOK, με τα οικονομικά σας σε τέτοια χάλια. Tι μπορείτε να προσφέρετε. Δεν είσαστε έτοιμοι να συμβαδίσετε με τα άλλα κράτη μέλη».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε έγινε έξαλλος και σε έντονο ύφος λέει στον προκλητικό καγκελάριο: «Aκου να σου πω, είμαι μεγαλύτερος από σένα. Κάτσε κάτω να τα πούμε, και μη βιάζεσαι. Πώς είναι δυνατόν, η Γερμανία που αιματοκύλισε την Ευρώπη δυο φορές σε ισάριθμους πολέμους να είναι στην EOK και η Ελλάδα που σας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, να μην είναι; Δεν είναι το αίτημά της δικαιολογημένο; Αυτά θα βγω έξω, να πω στους δημοσιογράφους που περιμένουν!».

Οπότε ο Χέλμουτ Σμιτ βγαίνει έξω, κατακόκκινος και δηλώνει: «Βεβαίως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα που μας έδωσε τον πολιτισμό να μπει στην οικογένεια της Ευρώπης».

Διαβάζοντας αυτές τις μαρτυρίες, πώς είναι δυνατόν να μην πουν οι Έλληνες «Πού είσαι ρε Καραμανλή;» Βλέποντας τον Τσίπρα να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια ακούγοντας τον Σόιμπλε να τον λέει ηλίθιο και να προσβάλει όλους τους Έλληνες, όλοι αναζητούν έναν εθνάρχη... έναν πραγματικό ηγέτη!

Σχετικές ειδήσεις