ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πού πήγαν τα τελευταία πέντε Fenyr Supersport;

Πού πήγαν τα τελευταία πέντε Fenyr Supersport;

Στην περίπτωση που δεν το γνωρίζετε η W Motors από τη Μέση Ανατολή είναι μία μικρή εταιρία που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής δύο hypercars.

Του Γιάννη Σκουφή

Το πρώτο ήταν το Lykan και είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου μία πενταετία. Ενδεχομένως να το είχατε προσέξει στο Fast & Furious και την εντυπωσιακή σκηνή με το πέταγμα από τον ένα ουρανοξύστη στον άλλο! Πάντως, η W Motors φαίνεται πως είχε εξίσου καλό άλμα και για αυτό προχώρησε και στην κατασκευή ενός δεύτερου μοντέλου, του Fenyr.

Το νέο μοντέλο της W Motors κατασκευάστηκε σε διψήφιο αριθμό αυτοκινήτων με τα τελευταία πέντε να πωλούνται πρόσφατα. Το εντυπωσιακό είναι πως και τα πέντε Fenyr SuperSport που είχαν απομείνει τα αγόρασε ένας επιχειρηματίας από την Ιαπωνία. Για την ακρίβεια ο κύριος Tetsumi Shinchi, ο οποίος κατέβαλε συνολικά 7,5 εκατομμύρια δολάρια, μιας και το κάθε ένα κοστίζει 1,5 εκατομμύρια!

O Γιαπωνέζος κροίσος διατηρεί μία τεράστια συλλογή από hypercars, την οποία και δεν διστάζει να την προβάλλει με κάθε ευκαιρία. Για αυτό και τα πέντε Fenyr θα λάμψουν στην έκθεση υπερ- οχημάτων και κατασκευών που θα γίνει το 2021 στην Fukuoka.

Το Fenyr Supersport χρειάζεται λιγότερα από 3,0 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 400 χλμ. /ώρα. Πηγή ισχύος ένας «διπλά» υπερτροφοδοτούμενος boxer των 3.800 κυβικών με 790 ίππους και 960 Nm ροπής.

Σχετικές ειδήσεις