ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Tesla Model 3 γίνεται ταξί στη Νέα Υόρκη

To Tesla Model 3 γίνεται ταξί στη Νέα Υόρκη

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το Model S είναι δημοφιλές ως ταξί, ενώ στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει το ίδιο με το Model 3 στη Νέα Υόρκη.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν γυριζόταν κάποια στιγμή το remake του «Ταξιτζή» με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο ίσως το ταξί που θα πρωταγωνιστούσε να ήταν ένα Model 3. Κι αυτό γιατί το μικρότερο μοντέλο της Tesla επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της αμερικανικής μεγαλούπολης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτόν το σκοπό.

Το Model 3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παίρνει αυτήν την άδεια, ενώ μέχρι στιγμής τα πιο «καθαρά» ταξί στο Big Apple είναι κάποια υβριδικά. Μεταξύ αυτών πέντε μοντέλα της Toyota και της Lexus (Avalon, Camry, Prius, Highlander, RAV4 και RX 450h), καθώς και τα Chevrolet Malibu Hybrid, Chrysler Pacifica Hybrid, Ford Fusion Hybrid, Hyundai Sonata Hybrid και Lincoln MKZ.

Στην πορεία η Νέα Υόρκη ενδέχεται πάντως να αποκτήσει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών ταξί, ενώ μέχρι τώρα πολλά ταξί Tesla και μάλιστα Model S, λόγω των κινήτρων που δίνονται στους επαγγελματίες υπάρχουν π.χ. στην Ολλανδία.

Ενδιαφέρον πάντως είναι πως ο πολύς Elon Musk σκοπεύει μέσα στο 2020 να παρουσιάσει στις ΗΠΑ υπηρεσία robotaxi. Αυτοκινούμενων δηλαδή ταξί χωρίς οδηγό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις